Доступність посилання

ТОП новини

Скандально відома електронна Аґенція федеральних розслідувань «Фріланс-Бюро-Ру» відкриває у Києві своє реґіональне представництво «Фріланс-Бюро-Україна»


Скандально відома електронна Аґенція федеральних розслідувань «Фріланс-Бюро-Ру» відкриває у Києві своє реґіональне представництво «Фріланс-Бюро-Україна»

Москва, 12 червня 2001 – Аґенція федеральних розслідувань «Фріланс-Бюро-Ру» є добре відома російським користувачам Інтернету, й не тільки їм. Також тим, хто цікавиться політичною інтернет-інформацією в Україні. Адже саме матеріал з серверу Аґенції федеральних розслідувань, присвячений депутату Верховної Ради України Олександру Волкову, був передрукований в «Українській правді» ще за часів, коли це українське інтернет-видання редагував Георгій Гонгадзе. Як відомо, передрук став причиною серйозного конфлікту між Гонгадзе і Волковим, отож певний час у зникненні журналіста підозрювали саме останнього.

Тепер редактор відділу розслідувань аґенції «Фріланс-Бюро-Ру» Сергій Плужников виступає у московському часописі «Планета Интернет» із розповіддю про «електронну складову» українського касетного скандалу. Сергій Плужников наголошує, що саме інтернет-матеріали спричинили незадоволення українських керівних політиків тим, що відбувається в засобах масової інформації, і говорить, що його аґенти у Федеральній Службі Безпеки Російської федерації навіть попереджали його про те, що до Москви приїжджали спеціальні групи, які мали на меті обмежити діяльність аґенції «Фріланс-Бюро-Ру». Як зазначає автор матеріалу в часописі «Планета Интернет», він мав чимало інформації від своїх аґентів у Федеральній Службі Безпеки. Однак, на думку Сергія Плужникова, навряд чи російські спеціальні служби допомагали своїм колегам у боротьбі з його електронним ресурсом.

Як пише Сергій Плужников, який передруковує в журналі «Планета Интернет» частину магнітофонних записів спілкування нібито президента Леоніда Кучми з його найближчими співрозмовниками, є очевидним, що з віртуальною реальністю політикам боротися набагато важче, ніж з тими виданнями, які прикуті до землі друкарнями та дистрибуторами. Леонід Кучма усвідомлює це, однак, усвідомлює він і те, що електронна журналістика аж ніяк не допомагає його іміджу,- зазначає редактор відділу розслідувальної московської інтернет-аґенції «Фріланс-бюро».

Як повідомляє Сергій Плужников, Аґенція федеральних розслідувань невдовзі відкриє у Києві своє реґіональне представництво «Фріланс-Бюро-Україна». Українські лічильники інтернет-популярності давно вже показують, що Аґенція федеральних розслідувань стала тут одним з найбільш відомих інтернет-видань. Отож, спокійного життя ані для нас, ані для тих, про кого ми пишемо, у найближчому майбутньому не передбачено, -обіцяє редактор відділу розслідувальної аґенції «Фріланс-бюро-Ру» в журналі «Планета Интернет».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG