Доступність посилання

ТОП новини

Подробиці про сумнівну діяльність підприємства «Львівінтуртранс» у Бельгії


Подробиці про сумнівну діяльність підприємства «Львівінтуртранс» у Бельгії

Брюссель, 14 червня 2001 - Правоохоронці Бельгії розпочали разом і з українськими колегами досудове розслідування діяльності українського транспортно- туристичного підприємства «Львівінтуртранс».

Керівництво «Львівінтуртрансу» підозрюють у фальсифікаці фінансових документів, в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та інших неправомірних діях.

Як відомо, серед країн Європейського Союзу, Бельгія є лідером у боротьбі з нелегальгою іміграцією та притоком «туристів»,чи то пак заробітчан (які звісно працюють на чорно) з країн колишнього Радянського Союзу. Росіяни ще не встигли забути, як у зв’язку з цією проблемою місяць тому Бельгія тимчасово припинила видачу в’їздних віз громадянам Російської Федерації.

Українське підпрриємство «Лвівінтуртранс» потрапило в поле зору бельгійських правоохоронців після того, як вони довідались від тих 25 українців, яких нещодавно було репатрійовано з Бельгії в Ураїну, що добратись до Бельгії багатьм із них допомогла фірма «Львівінуртранс». Тривалий час автобуси «Львівінтуртрансу» під виглядом туристичних поїздок здійснювали регулярні пасажирські перевезення, або точніше масове ввезення в Бельгію українців -заробітчан. В західну Європу автобуси прибували переповнені пасажирами, а назад поверталися ледве не порожніми. Таке явище туризмом не назвеш. В ході досудового розслідування з’ясувалися більш серйозні гріхи «Львівінтуртрансу», яким керує Василь Попович.

А саме фальсифікація платіжних накладних квитанцій за придбані на бельгійському заводі «ванГоол» кількох автобусів. Тобто, якщо реально кожен із придбаних автобусів коштував понад сто тисяч доларів, то на рахунок бельгійської компанії з України офіційно надходило лише кілька десятків тисяч доларів, а решта привозилась нелегально готівкою, або ж надходила не з України а чомусь із Канади, або із Сполучерех Штатів Америки. Таким чином «Львівінтуртранс» ухилявся від сплати ввізного мита та податків. В Україну автобуси ввозились з підробленими накладними квитанціями, де вказувалась не справжня вартість автобусу (понад сто тисяч доларів кожен), а лишень та невеличка сума, яка офіційно надходила з банківських рахунків.

Стає незрозумілим , як львівські митники та податківці могли повірити, що розкішні туристичні автобуси «ванГоол» коштують лише кілька десятків тисяч доларв? Тут можна лише припускати, або львівські правоохоронці низькопрофесійні, або ж швидше всього добре підгодовувались «Львівінтуртрансом».

Проте тепер, як стало відомо від відповідних правоохороннх служб України, вивченням діяльності «Львівінтуртрансу» займатиметься Київ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG