Доступність посилання

ТОП новини

Ніна КАРПАЧОВА: «З початку року кілька сотень громадян України звернулися зі скаргами на застосування проти них тортур у міліції та місцях позбавлення волі»


Ніна КАРПАЧОВА: «З початку року кілька сотень громадян України звернулися зі скаргами на застосування проти них тортур у міліції та місцях позбавлення волі»

З початку року кілька сотень громадян України звернулися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни КАРПАЧОВОЇ зі скаргами на застосування проти них тортур у міліції та місцях позбавлення волі. Про це повідомив сьогодні помічник українського омбудсмена на круглому столі "Підіймаймо свій голос на захист прав людини!", проведеного Українською асоціацією «Міжнародна амністія», яка представила щорічну доповідь «Міжнародна амністія-2001».

Як передає кореспондент УНІАН, організатор кампанії «Міжнародної амністії» проти тортур від Української асоціації Міжнародної амністії (УАМА) Наталка ДУЛЬНОВА сказала, що «Міжнародна амністія» вже втретє проводить подібну кампанію.

За її словами, у більш ніж 150 країнах зафіксовано випадки застосування офіційними особами тортур та знущань. Більш як у 70 країнах тортури та знущання з боку державних службовців дуже поширені на практиці, а у понад 80 країнах така практика призводила до загибелі людей. В Україні теж зафіксовані подібні випадки, зазначила вона.

Н.ДУЛЬНОВА зазначила, що мета нинішньої кампанії полягає у попередженні тортур і подоланні безкарності тих, хто вдається до них. Вона також повідомила, що «Міжнародна амністія» закликала лідерів світу підтримати кампанію і дотримуватися Конвенції ООН проти тортур.
XS
SM
MD
LG