Доступність посилання

ТОП новини

Вперше в Україні міський суд Івано-Франківська визнав факт порушення прав російськомовного населення в цій західноукраїнській області


Вперше в Україні міський суд Івано-Франківська визнав факт порушення прав російськомовного населення в цій західноукраїнській області

У судовій справі визнано неконституційним рішення адміністрації про використання тільки української мови в діловій і офіційній сферах, веденні документації й реклами, використанні тільки її на масових і видовищних заходах. Це рішення, на думку суду, суперечить принципу рівності всіх громадян незалежно від їхнього етнічного походження.

Півроку суд розглядав позов голови відділення Російського руху України в Івано-Франківській області Олександра Волкова проти міськради. Волкова обурило прийняття вимоги про використання тільки української мови в діловій і офіційній сферах.

На думку Волкова, цим рішенням порушується конституційний принцип рівності всіх громадян незалежно від їхнього етнічного походження. Офіційні ж звернення й скарги Російського руху України в державні інстанції нічого не дали.

В результаті Олександр Волков як громадянин України звернувся до суду, повідомляє ИТАР-ТАСС. Йому вдалося довести порушення 3-х статей Конституції і закону "Про мови".

Водночас, як це рішення співвідноситься з затвердженням української мови як єдиного в Україні державного, російськае агенція не повідомляє.
XS
SM
MD
LG