Доступність посилання

ТОП новини

Директор української служби радіо "Свобода" Роман КУПЧИНСЬКИЙ має право в’їзду в Україну для виконання своїх журналістських обов’язків


Директор української служби радіо "Свобода" Роман КУПЧИНСЬКИЙ має право в’їзду в Україну для виконання своїх журналістських обов’язків

Керівництво Радіо Вільна Європа-Радіо Свобода вітає заяву міністра закордонних справ України Анатолія ЗЛЕНКА, в якій сказано, що директор української служби радіо "Свобода" Роман КУПЧИНСЬКИЙ має право в’їзду в Україну для виконання своїх журналістських обов’язків. Заява А.ЗЛЕНКА «вияснює і виправляє заяви інших українських урядовців, сказані Роману КУПЧИНСЬКОМУ».

Як уже повідомлялося, учора на прес-конференції А.ЗЛЕНКО повідомив, що ні Міністерство внутрішніх справ, ні Служба безпеки України не звертались до МЗС щодо заборони на в'їзд Р.КУПЧИНСЬКОГО в Україну.

Минулого тижня директор української служби радіо "Свобода" Роман КУПЧИНСЬКИЙ заявив, що йому заборонено в'їзд в Україну. За словами Р.КУПЧИНСЬКОГО, в одному з київських готелів, де він перебував, представники Служби безпеки України повідомили, що "якщо він спробує ще раз приїхати до України, то його завернуть назад". Керівник української служби радіо "Свобода" сказав, що на запитання, чи це рішення СБУ, він отримав відповідь, що це "рішення вищого начальства". Р.КУПЧИНСЬКИЙ зазначив, що йому не назвали причин такої заборони.
XS
SM
MD
LG