Доступність посилання

ТОП новини

Завершився візит до Києва делегації Європейського Союзу на чолі з головою Європейської Ради, прем’єр-міністром Швеції Гораном Персоном


Завершився візит до Києва делегації Європейського Союзу на чолі з головою Європейської Ради, прем’єр-міністром Швеції Гораном Персоном

Київ, 21 червня 2001 - Завершився візит до Києва делегації Європейського Союзу на чолі з головою Європейської Ради, прем’єр-міністром Швеції Гораном Персоном. Зустрічаючись з керівництвом України прем’єр Швеції зазначив, що Європейський Союз зацікавлений у поглибленні співробітництва з Україною.

Голова Європейської Ради, прем’єр-міністр Швеції Горан Персон відзначив, що для Європейського Союзу розвиток відносин з Україною є дуже важливим, оскільки Україна є великою країною і має стратегічно важливе значення для Євросоюзу. Після зустрічі з українським прем’єром прем’єр-міністр Швеції сказав, що Євросоюз з нетерпінням чекає поглиблення співробітництва з Україною, і що це в інтересах обох сторін.

Він також повідомив, що на саміті країн-членів Європейського Союзу. який відбувався в Ґетеборзі 14 червня, Євросоюз ухвалив рішення запросити Україну до більш тісної співпраці не тільки на економічному рівні, а й на політичному.

Анатолій Кінах, у свою чергу, відзначив, що таке рішення свідчить: Євросоюз визнає європейське прагнення України і продовжує надавати підтримку демократичному розвитку держави.

Президент України Леонід Кучма після зустрічі з паном Персоном відзначив , що вперше за 10 років Євросоюз дав Україні позитивні сигнали. Він також заявив, що головна мета України – побудова демократичної держави.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG