Доступність посилання

ТОП новини

Телерадіомовники та оператори кабельного телебачення зі Східної Європи зібралися в Ялті


Телерадіомовники та оператори кабельного телебачення зі Східної Європи зібралися в Ялті

Ялта, 24 червня 2001 - В суботу в Ялті завершив свою роботу 2-й Міжнародний Конгрес телерадіомовників та операторів кабельного телебачення країн СНД. І хоча час підведення підсумків – ще попереду, вже можна сказати, що цей захід має суттєво вплинути на розвиток в Україні кабельних телемереж і телекомунікацій.

У 2-му Міжнародному Конгресі телерадіомовників та операторів кабельного телебачення країн СНД брали участь представники законодавчих і виконавчих органів влади України і держав Східної Європи, Міжнародної Електротехнічної Комісії, Асоціації приватних кабельних операторів Європи. Конгрес проходив під патронатом Генерального секретаря Ради Європи Вінтера Швіммера. Його учасники окрім законодавчих аспектів впровадження кабельних телемереж в Україні і країнах Східної Європи, як, наприклад, проблема правового регулювання захисту авторських і супутних прав у телеінформаційному просторі, обговорювали й фінансово-економічні аспекти функціонування телеінформаційних мереж і проблеми залучення інвестицій, а також суто технічні питання, наприклад, проблеми розвитку Інтернет-технологій у мережах кабельного, ефірного і цифрового телебачення, супутникових системах передачі даних, тощо.

Каже один з учасників Конгресу, оператор кабельного телебачення в Ужгороді Ярослав Яцола: - Все впирається у законодавство. Для цього ми тут зібралися. Щоб безпосередньо поспілкуватися із чиновниками, депутатами. Але не тільки. Але й зі своїми колегами. У кожного є свої проблеми, які по різному їх розв’язуємо.Догсі ми намагалися співпрацювати кущовим методом,виходячи з тих ситуацій, на які закони нам не дають відповіді. Час уже об’єднуватися і домагатися, щоб ці відповіді були на папері, тому що зараз кожен працює як знає, причому, багато з нас на цьому ринку працює уже кілька років, а відповідного закону досі немає. І такий Конгрес дає дуже багато, хоча б утому, що ми обмінюємося досвідом, як відбиватися від чиновників. А працювати хочеться. Тут зібралися всі фахівці.Те що Європа робила за 10 років, нам треба пройти, підняти цю галузь за 2-3 роки. Я дивлюся, що за якістю мереж ми з кожним роком все швидше наближаємося до європейського рівня. Якщо судити за нашим підприємством, то торік ми змінили систему, яку побудували 4 роки тому, а за 2 роки мережу доведеться оновлювати, знову пристосовувати до сучасних вимог. Тобто, вона має бути інтерактивна, широкополосна. Головна станція має відповідати європейським стандартам. - один з учасників Конгресу, оператор кабельного телебачення в Ужгороді Ярослав Яцола.

За словами голови правління Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж Юрія Лабунського, результати цього Конгресу мають реально вплинути на розвиток в Україні телекомунікаційних мереж, зокрема, кабельного телебачення. Втім, для цього, окрім бажання та активності операторів, потрібні й кроки назустріч законодавців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG