Доступність посилання

ТОП новини

Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін увійшов до списку найбагатших людей світу, який традиційно складає американський журнал "Форбс"


Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін увійшов до списку найбагатших людей світу, який традиційно складає американський журнал "Форбс"

Його стан оцінюється в $1,1 млрд.

До речі, колишній глава російського уряду завжди спростовує повідомлення західної преси про розміри свого достатку.

Чорномирдін - не єдиний мільярдер, який очолював уряд своєї країни: 29 місце в переліку посідає найбагатший італієць, чинний голова Ради міністрів Італії Сильвіо Берлусконі, який володіє $10,3 млрд.

У списку багатіїв немає жодного українця, зате є і інші росіяни- в числі тих, що замикають список журналу "Форбс", - Михайло Ходорковський, Володимир Потанін, Володимир Богданов і Рем Вяхирєв, Роман Абрамович, Вагіт Алекперов, Михайло Фрідман. Троє останніх вперше попали до списку цього року.

За підрахунками журналу зараз у світі живуть і працюють рекордне число людей, чий достаток перевищує $1 млрд., - 538. Найбагатшою людиною залишається американець Білл Гейтс, фундатор імперії комп'ютерних програм "Майкрософт". Його особисте майно оцінюється журналом у $58,7 млрд., хоч у порівнянні з торішнім рівнем - $63 млрд.- воно впало в ціні на 7%.

З більш ніж 500 мільярдерів, перерахованих "Форбс", всього 7% жінки. Найбагатшими представницями прекрасної половини людства є сестри Еліс і Хелен Уолтон, спадкоємиці Сема Уолтона, творця найбільшої в світі мережі магазинів "Уолмарт". У кожної з них по $18,5 млрд.
XS
SM
MD
LG