Доступність посилання

ТОП новини

Глава Російської православної церкви розгадав таємне значення приїзду Папи Римського до України


Глава Російської православної церкви розгадав таємне значення приїзду Папи Римського до України

Поява Іоанна Павла II у Києві та Львові означає, що Ватикан підтримує дії греко-католиків, які "в кінці вісімдесятих - початку дев'яностих років на хвилі дикого націоналізму розгромили православні єпархії у Львові, Тернополі та Івано-Франківську".

Таку думку висловив патріарх Московський і всієї Русі Алексій II в інтерв'ю авторам документального фільму "Територія розколу", який розказує про нинішню міжрелігійну ситуацію в Україні і про те, на якому тлі пройде візит Папи. Фільм буде показаний у суботу, 23 червня, о 23:25 по російському державному каналу РТР. У цей день о 12:30 за київським часом Папа Римський вступить на українську землю.

Як дав зрозуміти патріарх Алексій ІІ, збираючись в Україну, понтифік порушує етикет. У зв'язку з цим Алексій II пояснив, що Папа "не тільки глава держави, але і глава церкви", а в таких випадках "зазвичай питається згода або очікується запрошення" з боку провідної релігійної організації країни. В Україні, більшість населення якої - православні, такою організацією є Українська православна церква Московського патріархату, нагадав патріарх.

На його думку, приїзд Папи "не внесе заспокоєння" в міжрелігійні відносини в Україні, а лише породить "нове протистояння". Алексій II також сказав, що понтифік "не прислухався до єпископату Української православної церкви", який попросив його відкласти свій візит.
XS
SM
MD
LG