Доступність посилання

ТОП новини

Патріарх Московський і Всієї Русі Алексій ІІ і президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО закликали сьогодні народи Росії, Білоруси і України до православ'я, соборності та патріотизму


Патріарх Московський і Всієї Русі Алексій ІІ і президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО закликали сьогодні народи Росії, Білоруси і України до православ'я, соборності та патріотизму, щоб протиставити свій союз західній експансії

Як повідомляє агентство «Ройтерс», заклик пролунав того дня, коли голова Римсько-католицької церкви Іоанн Павло II завершує візит в Україну, проти якого різко виступала Російська православна церква.

"На жаль, ще є такі, кому не до душі процес єднання слов'ян, їх провідна роль в етичному перетворенні світу. Ці сили, прикриваючись миротворчою риторикою, роблять спроби духовної, економічної та політичної експансії", - йдеться у зверненні Алексія ІІ і О.ЛУКАШЕНКА до трьох слов'янських народів.

Це звертання було озвучене біля пам'ятника Дружби народів на кордоні Білорусі, Росії та України.

Сьогодні патріарх Московський і всієї Русі завершує свій п'ятиденний візит до Білорусі, який проходив паралельно з візитом Папи Римського до України.

Алексій ІІ відкинув заклик глави Ватикану до єднання двох християнських конфесій.
XS
SM
MD
LG