Доступність посилання

ТОП новини

Колишній президент Югославії Слободан Мілошевич сьогодні вперше постав перед Міжнародним трибуналом з воєнних злочинів у Гаазі


Колишній президент Югославії Слободан Мілошевич сьогодні вперше постав перед Міжнародним трибуналом з воєнних злочинів у Гаазі

Сьогоднішнє засідання суду тривало лише 10 хвилин.

Мілошевич відмовився, щоб його під час першої появи у суді представляли адвокати.

Таке рішення колишній президент Югославії оголосив після зустрічі зі своїми югославськими правниками, на якій обговорювалася стратегія захисту.

Британський суддя Річард Мей, який веде справу, виголосив звинувачення проти Слободана Мілошевича і запитав його, чи визнає той себе винним чи ні. Колишній президент Югославії відмовився відповідати на це питання і відкинув усі звинувачення, назвавши їх політичними, а сам суд характеризував як нелегітимний. На це суддя відповів, що на цьому засіданні не заплановано промов чи виступів обвинувачуваного – для цього у нього буде достатньо часу в процесі розгляду справи.

На запитання судді, чи хоче він ознайомитися з усіма пунктами звинувачення, Мілошевич відповів: “Це – ваша проблема”

Колишнього президента Югославії звинувачують у злочинах проти людства, вбивстві та депортації етнічних албанців у Косові 1999р. Загалом звинувачення налічує понад 320 пунктів.

Слухання справи Мілошевича вирішено відкласти до 27-го серпня. Якщо протягом 30-ти днів він не відповість на запитання суду, - Трибунал автоматично вважатиме, що екс-президент не вважає себе винним.
XS
SM
MD
LG