Доступність посилання

ТОП новини

За шість місяців цього року зі 77 осіб, притягнутих до кримінальної відповідальності за торгівлю людьми, є 40 жінок


За шість місяців цього року зі 77 осіб, притягнутих до кримінальної відповідальності за торгівлю людьми, є 40 жінок

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник відділу організації боротьби з торгівлею людьми Міністерства внутрішніх справ України Микола АКСЮТА.

Як передає наш кореспондент, він сказав, що за перше півріччя цього року було порушено 35 кримінальних справ за ст.124 Кримінального кодексу (торгівля людьми). Для порівняння - за весь 2000 рік було порушено всього 42 такі справи, а за весь час існування незалежної України - 90 справ.

Як сказав М.АКСЮТА, за ст.210 (утримання домів розпусти і звідництво) на сьогодні порушено 96 справ, з них 30 - проти утримувачів притонів, усі інші справи - проти звідників і сутенерів.

За його словами, наразі також порушено 83 кримінальних справ за виготовлення і розповсюдження порнопродукції. Вилучено близько 7 тис. одиниць порнопродукції.

Пан Аксюта сказав, що 67 громадян України притягнуто до кримінальної відповідальності за торгівлю людьми в інших країнах, у першу чергу в Туреччині (15 чоловік).

М.АКСЮТА також наголосив, що зберігається тенденція до збільшення кількості жінок, які свідомо їдуть за межі України, щоб займатись проституцією.
XS
SM
MD
LG