Доступність посилання

ТОП новини

Прес-конференція ініціативи “Твій голос”


Прес-конференція ініціативи “Твій голос”

Київ, 6 липня 2001 - “Виборець повинен слухати нас, в іншому випадку – він не зробить “свідомого вибору, отже, вибори будуть необ’єктивні”. Саме така ідея була головним мотивом виступів засновників організації “Громадська ініціатива за чесні вибори “Твій голос” .

З цього приводу нещодавно у Києві представники організацій-засновників ініціативи Фонду “Демократичні ініціативи”, Незалежного центру політичних досліджень та інших зустрілися з журналістами.

З наближенням виборів поступово виникають організації , які намагаються прагнути того, аби наступні вибори до Верховної Ради були, цитую, “об’єктивними та нефальсифікованими”.

Днями одна з таких новостворених організацій, “Громадська ініціатива за чесні вибори “Твій голос”, провела свою прес-конференцію. Її учасники ( серед яких керівник “Фонду демократичні ініціативи” Ілько Кучерів, проректор Київського інституту журналістики Олександр Чекмишев) говорили про потребу здійснення в Україні широких програм просвіти та мобілізації виборів, про велику загрозу фальсифікації, несправедливого формування виборчих комісій тощо.

Нова організація ставить собі за мету розробити своєрідний “кодекс честі на політичному полі”. Саме цей новостворений кодекс, на їхню думку, має забезпечити дотримання визначених конституцією виборчих прав і кандидатів, і звичайних виборців.

Під час прес-конференції було проведено опитування серед присутніх журналістів на тему ймовірної фальсифікації результатів наступних виборів до Верховної Ради України. Абсолютна більшість присутніх – 26 з 28 вважають, що наступні вибори будуть сфальсифіковані.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG