Доступність посилання

ТОП новини

Московський патріарх Алексій Другий знову засуджує нещодавній візит Папи Римського до України


Московський патріарх Алексій Другий знову засуджує нещодавній візит Папи Римського до України

Москва, 9 липня 2001 ― Патріарх Московський і всієї Росії Алексій Другий, відомий своїм негативним ставленням до історичного візиту Папи Римського Іоанна Павла Другого до України знову зробив заяву, яка демонструє, що навіть після того, як цей візит відбувся, Московський Патріархат не здатний змінити своєї жорсткої позиції по відношенню до цього візиту.

Алексій Другий, який перебував у чуваській столиці Чебоксарах зазначив, що недавній візит Папи Римського до України не призвів до покращення взаємин між католиками і православними у цій країні. «Це було зроблено поза волею православних людей, які належать до єдиної в Україні канонічної православної церкви і я ніколи не розглядав цей візит, як спробу примирити той розкол, який існує в Україні,» - зазначив Патріарх Московській і всієї Росії Алексій Другий. Він вважає, що існує правило, згідно з яким глава церкви, який відбуває з офіційним візитом до якоїсь країни, має запитувати згоди у церкви до якої належить більшість населення цієї країни. Як зазначив Алексій Другий у Чебоксарах, на жаль, цього не відбулося перед візитом глави Ватикану до України.

Нагадаю, що відразу після візиту Папи Римського Іоанна Павла Другого до України в російських засобах масової інформації з’явилися повідомлення, які засуджували Московській Патріархат за жорстку позицію по відношенню до перебування Папи Іоанна Павла Другого у Києві та Львові. Зазначалося, що в російському керівництві сьогодні розглядається сама можливість приїзду Папи Римського до Росії і що певні російські офіційні особи будуть переконувати Алексія Другого змінити свою жорстку точку зору, яка нагадує середньовіччя і аж ніяк не відповідає такій, що пов’язана із сучасністю, із тим, що проповідує не тільки Папа Римський Іоанн Павло Другий та інші ієрархи католицької церкви, але і Патріарх Константинопольський Варфоломей та інші представники світового православ’я.

Саме для того, щоб продемонструвати, що жорстку позицію московської церкви змінено не буде Алексій Другий і робить свої нові заяви.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG