Доступність посилання

ТОП новини

Віртуальний серфінґ


Віртуальний серфінґ

Київ, 10 липня 2001 - Для адептів Інтернету його наркотична дія цілковито співмірна з наслідками деяких інших людських захоплень. А віртуальний серфінґ у мережі справді можна порівняти, наприклад, з реальним серфінґом по дніпрових хвилях.

Вітрильник є гарним місцем для усамітнення, а теми для медитацій можна брати хоча б з Інтернету. Деякі яхтсмени запевняють, що з рубки власної яхти заходять до Світової Мережі через бортовий комп’ютер та систему супутникової навігації, або навіть через ноутбук і мобільний телефон. Мовляв, саме таким чином за адресою stugna.kiev.ua можна потрапити на сайт яхт-клубу «Стугна», розташованого у гирлі літописної річки.

Зайшовши до віртуальної гавані, мандрівник обирає для швартовки різноманітні пірси, тобто лінки. Тут можна знайти календар вітрильних змагань, прогноз погоди на дистанції перегонів і студії з еволюції архітектури яхт. На пірсі «Кают-компанія» ви почуєте різноманітні морські балачки: від спогадів про сваволю прикордонників до напівмістичних оповідань про власні пригоди на воді.

Гурманів очікують повідомлення з пірсу «Новини яхтинґу» про перебіг навколосвітніх перегонів «BT Global Challenge», доповнені картою розташування учасників у Південній Атлантиці та звітами про поламані щогли і порвані вітрила. А у розповіді про боротьбу на дистанції океанських перегонів яхтсменів-одинаків «Vendee Globe» запам’ятовується розчарування капітана, який при першому перетині екватора не побачив на воді очікуваної чіткої білої лінії.

З цього сайту «лоцманська проводка» виводить вас на інші українські та міжнародні вітрильницькі ресурси. Правила вітрильних перегонів, адреси сайтів яхт-клубів у світі, досвід яхтобудування та вимоги доброї морської практики, – все це можна знайти за допомогою «навігації сайту».

А поки ви віртуально пересувалися Світовим Павутинням у режимі серфінґу, здійнявся цілком реальний вітер, нагадуючи слова англійського поета із сайту з призабутою адресою «і знов мене тягне в море». Щось тягне «припаркувати» комп’ютер, поставити вітрила, знятися з якоря, підібрати шкоти і перейти до справжнього серфінґу кудись у напрямку козацького Трахтемирова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG