Доступність посилання

ТОП новини

Спеціальний коментар прес-служби МЗС України: «Справу Георгія Гонгадзе навряд чи можна прискорити політичними закликами й емоціями»


Спеціальний коментар прес-служби МЗС України: «Справу Георгія Гонгадзе навряд чи можна прискорити політичними закликами й емоціями»

Положення резолюції щодо ситуації в Україні, прийняті 8 липня в Парижі на засіданні Парламентської Асамблеї Організації з безпеки й співробітництва в Європі, є явно необ'єктивними, упередженими і несприятливим зміцненню політичного спокою в українському суспільстві. Про це мовиться в спеціальному коментарі прес-служби МЗС України, що його сьогодні оприлюднив заступник начальника прес-служби Сергій Бороденков.

У коментарі МЗС зазначає, що схвалені Комітетом рекомендації спізнилися в часі і вже не актуальні для ситуації в Україні. Це ж, на думку МЗС, стосується і рекомендацій щодо розслідування справи Георгія Гонгадзе, яке навряд чи можна прискорити політичними закликами й емоціями.

Як повідомляє кореспондент Української служби Радіо Свобода, МЗС також висловлює подив щодо пасивної позиції парламентської делегації України під час розгляду цього питання на засіданні Комітету.

За інформацією МЗС, українські парламентарії не тільки не вжили заходів для зняття цієї резолюції з порядку денного, але й узагалі не брали участь в обговоренні документа й утрималися при голосуванні.

У зв'язку з цим у МЗС вказують на відкритість і готовність України до діалогу з ПА ОБСЄ, і сподіваються, що співробітництво з цією організацією буде розвиватися конструктивним шляхом.
XS
SM
MD
LG