Доступність посилання

ТОП новини

Презентація виборчого блоку демократичної опозиції “Форум національного порятунку”


Презентація виборчого блоку демократичної опозиції “Форум національного порятунку”

Київ, 11 липня 2001 – У Києві відбулася презентація виборчого блоку демократичної опозиції “Форум національного порятунку”. До блоку увійшли сім політичних партій, серед яких партія “Собор”, “Батьківщина”, Українська соціал-демократична партія Василя Онопенка, Українська республіканська партія тощо. Лідером виборчого блоку обрано голову партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко.

Під час презентації виборчого блоку “Форум національного порятунку” лідери партій підписали декларацію, в якій зазначається, що очікувані вибори стануть переломним політичним моментом в історії України, і визначать подальшу її долю.

“Ми об”єдналися для того, щоб перемогти на виборах до Верховної Ради і створити, нарешті, парламентську більшість, віддану Україні та нації, сформувати уряд народної довіри, достроково усунути від влади президента, який дискредитував себе, і очистити державу від криміналу, корупції, бандитизму, свавілля та тоталітаризму”- зазначено в декларації.

Член форуму національного порятунку, академік Костянтин Ситник зазначив, що Форум національного порятунку відкритий для побудови ще більш широкого демократичного виборчого об”єднання всіх державницьких, антиолігархічних сил, які усунуть злочинний режим та побудують Україну, якої прагнуть справжні громадяни та патріоти.

Лідер блоку Юлія Тимошенко у своєму виступі заявила, що, окрім очищення суспільства від накопиченого бруду, новий виборчий блок має подарувати людям надію і віру в краще життя. “Нема маленького українця , кожен громадянин є особистістю, і ми повинні це довести”, – сказала вона.

Говорячи про можливі блокування з іншими політичними силами , Юлія Тимошенко заявила, що демократичні блоки мають іти на вибори не в боротьбі один з одним, а в мирному співіснуванні та співпраці.

Лідер форуму національного порятунку назвала перемогу блоку на виборах невідворотною і висловила сподівання , що він набере 51 % голосів виборців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG