Доступність посилання

ТОП новини

Проблеми регіонів


Проблеми регіонів

Полтава, 11 липня 2001 - До характристики взаємостосунків між “Полтаваобленерго” і “Потававодоканалом” можна застосовувати військову термінологію: наступи і контратаки, заручники-споживачі.

Полтавці вже достатньо натерпілися не лише від раптових відключень води у помешканнях, лікарнях, дитячих закладах, військових частинах, якими час від часу енергетики “вибивають” з водопостачальників заборгованість, а й втомилися від інформаційної війни цих двох відомств, яка тривалий час зі змінним успіхом точиться між ними на сторінках полтавських газет.

До всього, “Полтаваобленерго” відкрито заявило, що за борги хоче забрати майно водоканалу – в оперативний лізинг на 20 років.

Нарешті в останньому номері “Вечірньої Поолтави” з‘явилися досить гострі заяви прес-служб Полтавського регіонального відділення Української спілки промисловців і підприємців та обласної ради. У них, зокрема, зазначається, що “Полтваобленерго”, закуповуючи на правах реклами шпальти місцевих газет, вводить читачів в оману неправдивою інформацією щодо тарифів і рентабельності підприємства, навіть ображає некоректними висловлюваннями.

Насправді ж, показуючи рентабельність на рівні 4%, обленерго заробило у травні-червні на кожній кіловат-годині для споживачів 1-го класу 2,31 копійки, а 2-го класу- аж 7,24 копійки, або – 219%. Причина заборгованості водоканалу полягає в тому, що за останні 5 років відпускна ціна на елекроенергію зросла втричі.

Незважаючи на те, що антимонопольний комітет роз”яснює про недопустимість приєднання до одного природного монополіста (енергопостачальної компанії) іншого (водоканалу), в результаті чого утвориться надмонополія, енергетики всупереч законодавству ігноруючи громадську думку, продовжують чинити тиск на депутатський корпус облради, і заявляють про готовність вжити непопулярних заходів, що спричинять соціальну нестабільність в області.

Обласна рада категорична в тому, що розгляд питання передачі в лізинг майна водоканалу обленерго неможливе, а регіональне відділення української спілки підприємців і промисловців створює раду споживачів, яка права споживачів елекроенергії відстоюватиме ще наполегливіше.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG