Доступність посилання

ТОП новини

Карпати залишаються регіоном, який об'єднує довкола себе у співпраці не лише різні області України, але й європейські держави


Карпати залишаються регіоном, який об'єднує довкола себе у співпраці не лише різні області України, але й європейські держави

Івано-Франківськ, 13 липня 2001 - У курортному містечку Яремчі, що на Івано-Франківщині, завершила роботу стартова конференція реалізації програми створення українсько-німецького центру регіонального розвитку в Карпатах. У конференції брали участь з німецької сторони експерти, що мають досвід у сфері екологічного туризму та займаються екологічними проектами, а з української - учасники співробітництва між європейськими регіонами та національними парками. До здійснення проекту надалі також планують приєднатися країни-учасники програми партнерства в межах Карпатського реґіону. Усі учасники конференції виявили велике зацікавлення створенням україно-німецького центру регіонального розвитку в Карпатах.

Центр, як наголошувалося на конференції, повинен взяти на себе організацію семінарів для учасників проекту, займатися розміщенням туристів, організацією молодіжних таборів та прийняттям груп з різних європейських країн.

Керівництво Карпатського національного парку особливо виявило зацікавлення щодо співпраці. Адже розвиток туризму на території парку має давню історію. Ще в кінці 19-го століття під горою Говерла були відкриті перші туристичні прихистки. А вже після цього, як свідчить статистика, на території парку відпочивали та лікувалися більше 20-ти тисяч осіб.

До співпраці також залучені східні регіони держави, яким пропонують зробити свої капіталовкладення в цю перспективну сферу, яка гарантує відпочинок та оздоровлення людям. Загалом Карпати залишаються регіоном, який об'єднує довкола себе у тісній співпраці не лише різні області України, але і європейські держави.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG