Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Андрій Федур, що веде кілька резонансних справ, вважає, що зараз існує загроза його особистому життю та безпеці


Адвокат Андрій Федур, що веде кілька резонансних справ, вважає, що зараз існує загроза його особистому життю та безпеці

До такого висновку він дійшов після інциденту 14 липня, коли адвоката та його підзахисного побили поблизу Лук’янівського слідчого ізолятора. Однак, як повідомляє наш кореспондент, Андрій Федур не має наміру просити політичного притулку.

Сьогодні у Києві на прес-конференції він заявив, що стає об’єктом надзвичайного ураження і є абсолютно беззахисним.

За словами пана Федура, він подав заяву на ім'я Генпрокурора Михайла Потебенька з проханням порушити кримінальну справу проти представників Генпрокуратури, що його побили.

Йдеться про заступника начальника слідчого управління Генеральної прокуратури, державного радника юстиції третього класу Валерія Корелова, інших працівників Генеральної прокуратури за статтею 166 частиною 2 (перевищення влади чи службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або хворобливими і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями).

Андрій Федур повідомив, що до цього на нього чинили тиск, і надходили погрози на його адресу. Федур «сховав» свою родину і намагається виключити будь-яку можливість виникнення «непередбачених ситуацій». Адвокат вважає, що йому «ніколи не простять» справи, у яких він виступає адвокатом - справу Ґонґадзе, справу Замковенка і справу Агафонова.
XS
SM
MD
LG