Доступність посилання

ТОП новини

Виконання Національної програми боротьби з корупцією "Чисті руки" провалилось через формальний підхід і відсутність звітності


Виконання Національної програми боротьби з корупцією "Чисті руки" провалилось через формальний підхід і відсутність звітності

Так вважає виконавчий директор центру "Трансперенсі Інтернешнл - Україна" Лариса Денисенко.

У своїй доповіді на сьогоднішньому пленарному засіданні міжнародної конференції "Антикорупційні стратегії для країн із перехідною економікою" Л.Денисенко зазначила, що сама ідея цієї програми була спотворена після доопрацювання: "її обрізали в апараті Президента України без погодження з автором".

Але навіть у скороченому варіанті, на думку Л.Денисенко, затверджена у 1997 році програма містила багато важливих заходів, зокрема, вона передбачала щорічну атестацію держслужбовців, обов"язкове декларування їх доходів і поширення декларації через ЗМІ, вводила оцінку судової статистики справ, пов"язаних з хабарництвом.

Однак, за словами Л.Денисенко, заходи були виконанні формально і не дали належних результатів. "Виконання цієї програми звелось до збору Кабміном формальних звітів міністерств і відомств про боротьбу з корупцією, які можна охарактеризувати як відписки", зазначила вона.
XS
SM
MD
LG