Доступність посилання

ТОП новини

До майбутнього візиту президентів Росії та України Володимира Путіна та Леоніда Кучми до Білорусі


До майбутнього візиту президентів Росії та України Володимира Путіна та Леоніда Кучми до Білорусі

Москва, 20 липня 2001 ― Президенти Російської Федерації, Білорусі та України мають намір зустрітися під час проведення традиційного фестивалю естрадної пісні у Вітебську. Це досить важлива зустріч, насамперед, для президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Російські спостерігачі зазначають, що білоруський лідер має намір використати своїх колег для участі у власній передвиборчій кампанії. Будь-який візит до Мінська чи до Білорусі президент Олександр Лукашенко сьогодні використовує, щоб продемонструвати міжнародну підтримку своїх позицій. Так було і з нещоданім перебуванням у білоруській столиці голови КНР Цзян Цземіня, і, звичайно, так буде і з зустріччю із Володимиром Путіним та Леонідом Кучмою.

Треба зазначити, що на думку російських спостерігачів, у найскладнішій ситуації тут опиняється президент України. Адже зараз представники білоруської опозиції оприлюднюють все нову і нову інформацію, яка засвідчує причетність білоруського президента до створення, «ескадрону смерті», загону спеціального призначення, який, на думку представників опозиції, саме за розпорядженням О. Лукашенка і найближчих представників оточення білоруського лідера знищував опозиційних до Лукашенка політиків і журналістів. І, якщо на тлі таких серйозних звинувачень Леонід Кучма буде зустрічатися із Олександром Лукашенком, звичайно ж, це знову активізує спогади про, так званий, «кучмагейт», коли українського президента також звинувачували у причетності до загибелі опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе.

На думку російських спостерігачів, Володимиру Путіну та Леоніду Кучмі вже неможливо ухилитися від непотрібного для них і, навіть, шкідливого побачення із Олександром Лукашенком.

Олександр Лукашенко досвідчений комбінатор і політик, який завжди намагався використовувати будь-які багатосторонні взаємини для пропаганди власної особи і цього разу, фактично, переграв свого московського і київського колег.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG