Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма вважає "касетний скандал" однією з найпам’ятніших подій, що відбулися в країні останнім часом


Президент України Леонід Кучма вважає "касетний скандал" однією з найпам’ятніших подій, що відбулися в країні останнім часом

Президент України Леонід Кучма вважає "касетний скандал" однією з найпам’ятніших подій, що відбулися в країні останнім часом, і переконаний, що перешкоду на шляху подібного негативу повинен поставити український народ.

Про це президент заявив у неділю увечері в інтерв'ю передачі "Свобода слова" української телекомпанії ICTV.

"Я повинен бути чесним: не міг не запам'ятатися касетний скандал. І для мене, і для моєї сім'ї це занадто велика в лапках подія", - сказав Л.Кучма, відповідаючи на запитання про те, які останні події йому особливо запам'яталися.

Водночас, президент вважає, що "українці мають пройти цей шлях", вони повинні зрозуміти, що не любити свою країну, так, як це було продемонстровано таким кроком – не можна. "Нехай поглянуть, як світ на це дивиться", - додав український лідер.

Президент висловив сподівання, що український народ "обере ті сили, у тому числі на парламентських виборах (відбудуться в 2002 році ), які створять перешкоду на шляху такому негативу", незрозумілому, як сказав Л.Кучма, " ні для мене, ні для всіх нас".

Після оприлюднення лідером Соцпартії Олександром Морозом наприкінці листопада минулого року аудіозаписів, які, нібито, свідчать про причетність Л.Кучми до зникнення журналіста Георгія Гонгадзе і низки інших злочинів, в Україні вибухнув так званий "касетний скандал". Записи розмов президента передав О.Морозу колишній майор держохорони М.Мельниченко, що перебуває нині у США, які оголосили про надання йому політичного притулку. За словами колишнього офіцера держохорони, він має в своєму розпорядженні запис 300 годин розмов глави держави, які свідчать про його злочини.
XS
SM
MD
LG