Доступність посилання

ТОП новини

Влада США висунула нові обвинувачення проти екс-прем'єра України Павла Лазаренка


Влада США висунула нові обвинувачення проти екс-прем'єра України Павла Лазаренка

Прокуратура Каліфорнії виявила ще $100 млн., які екс-прем'єр переказав на свої рахунки за кордоном. Загалом, за даними прокуратури, П.Лазаренко незаконно переказав в Америку з України понад $320 млн. через рахунки підставних фірм, зареєстрованих у Швейцарії та Антигуа, повідомляють американські ЗМІ.

Зараз П.Лазаренко в одній з каліфорнійських в'язниць очікує виголошення вироку щодо раніше висунених обвинуваченнях у відмиванні грошей, корупції і шахрайстві. Загалом, йому пред'явлено вже 53 обвинувачення, за деякі з них передбачене позбавлення волі на термін до 20 років.

Перед судом екс-прем'єр повинен постати 15 серпня. Якщо всі обвинувачення будуть доведені і суд прийме їх до відома, П.Лазаренкові загрожують десятки років ув’язнення. Крім того, суд може оштрафувати його на $500 тис., або на суму, що вдвічі перевищує кількість незаконно ввезених до США грошей, а також конфіскація його американського майна. Мається на увазі 41-кімнатний особняк в Новато (Novato), на півночі від Сан Франциско та інше майно на $21,7 млн., нагадує газета "San Francisco Gate".

Павло Лазаренко відкидає ці звинувачення.
XS
SM
MD
LG