Доступність посилання

ТОП новини

Аляксандр Лукашенка приймає у Вітебську президентів Росії та України


Аляксандр Лукашенка приймає у Вітебську президентів Росії та України

Мінськ, 25 липня 2001 - Сьогодні у Вітебськ прилетіли президенти Росії та України, щоб взяти участь у церемонії закриття фестивалю "Слов’янський базар", яка розпочнеться ввечері. А вдень, у приміській резиденції Аляксандра Лукашенки, відбулася неофіційна зустріч трьох президентів - "без краваток", але з "дружнім обідом".

Білоруське телебачення показало, як український лідер Леонід Кучма тричі розцілувався з Аляксандром Лукашенкою. А ось президент Росії Владімір Путін від такого вітання з білоруським колегою відмовився.

Міжнародна Гельсинська федерація закликала президентів Росії та України не їхати на "Слов’яньский базар" у Вітебську, аби не підтримувати таким чином Лукашенку напередодні виборів. До того-ж приїзд у Вітебськ Леоніда Кучми та Владіміра Путіна триває на тлі скандалу довкола оприлюднених документів, що свідчать про причетність оточення Аляксандра Лукашенки до політичних вбивств представників білоруської опозиції.

Вітаючи Леоніда Кучму в Вітебську, президент Лукашенка був дуже вдячний йому за приїзд:

Аляксандр Лукашенка: «Спасибі, що ви приїхали, і не лише за те, що все в порядок привели, тому що до гостей готуєшся. Все-ж таки в 10 ювілейний рік ви ми мусили побути на дії - на фестивалі, який заснували три республіки - Росія, Білорусь, Україна.»

Український президент перед телекамерами уникав будь-яких політичних тем.

У Вітебську тривають і двосторонні зустрічі трьох президентів. Леонід Кучма обговорив з Владіміром Путіним питання про підсумки саміту в Генуї, а також про плани щодо серпневої неформальної зустрічі глав держав СНД в Сочі. З Аляксандром Лукашенкою український лідер обговорив низьку питань, але деталі переговорів поки що не повідомляють.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG