Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві спорудження пам’ятника Шевченкові спонсорують польські фірми


У Варшаві спорудження пам’ятника Шевченкові спонсорують польські фірми

Варшава, 25 липня 2001 – Польська фірма «ЕдБуд» зголосилася взяти на себе кошти, пов’язані зі зведенням монумента. Чому поляки погоджуються спонсорувати будівництво пам’ятника українському поетові у Варшаві – запитання до директора фірми пана Едварда Мазура.

Едвард Мазур:

Все пояснюється просто і праґматично. Політику диктує економіка. Ма присутні на ринку у Львові, виробляємо там костку, бруківку, а також багато будуємо. Львівська влада не раз порушувала в розмовах з нами тему побудови пам’ятника Шевченкові – символу України – у Варшаві. Ми звернулися з ініціативою про спорудження такого пам’ятника до місцевих властей Варшави. Коли посол України в Польщі Дмитро Павличко таки домігся ухвали радних Варшави про те, що будівництво буде таки вестися, ми тут же запропонували свою допомогу, бо хочемо далі співпрацювати з Україною, бути присутніми на українському ринку, який виглядає для нас перспективно.

Ганна Стеців:

Додам, що фірма виконує робіт на 25-30 тисяч американських доларів при самому спорудженні пам’ятника, який буде готовий, як кажуть, вже до Дня української незалежності. Крім того, фірма «ЕдБуд» модернізує сквер імені Шевченка у Варшаві, й теж робить це безкоштовно. Проект реконструкції скверу коштував би, якби довелося за це платити, близько 50 тисяч доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG