Доступність посилання

ТОП новини

Про причетність В.Медведчука до долі поета Василя Стуса, який у радянські часи був звинувачений у антирадянській пропаганді


Про причетність В.Медведчука до долі поета Василя Стуса, який у радянські часи був звинувачений у антирадянській пропаганді

Під час перебування у Луцьку перший заступник ГВРУ, лідер СДПУ (о) Віктор Медведчук відповів на запитання у прямому ефірі Волинського телебачення.

Зокрема, волинських глядачів цікавила причетність В.Медведчука до долі поета Василя Стуса, який у радянські часи був звинувачений у антирадянській пропаганді.

На це запитання В.Медведчук відповів: "Насамперед, слід нагадати практику радянського судочинства, коли підсудному в обов"язковому порядку призначався адвокат. В.Стус на зустрічі зі мною вимагав, щоб його захищав представник міжнародної правозахисної організації, на що я йому відповів, що радянський суд ніколи на це не погодиться. Так воно й сталось.

Сьогодні мої політичні опоненти намагаються використати цей момент для того, щоб мене скомпрометувати, хоча жодна юридична експертиза матеріалів справи В.Стуса не може дорікнути мені у непрофесійному виконанні обов’язків. В.Стус був засуджений до 10 років позбавлення волі й, відбуваючи покарання, помер.

Це стало об"єктом політичних спекуляцій з боку тих сил, які, насамперед, самі намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні незаконними, неконституційними методами".
XS
SM
MD
LG