Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Жир в прямому ефірі Радіо “Свобода” про справу Мельниченка: ця справа повинна мати український сценарій


Олександр Жир в прямому ефірі Радіо “Свобода” про справу Мельниченка: ця справа повинна мати український сценарій

Київ, 26 липня 2001 -

Ірина Халупа (Прага):

“Пане Олександре, Ви справді думаєте, що з цієї “касетної справи” можна реально ще мати девіденди? Як вона може розвиватися, якщо всі записи і сам Мельниченко – дуже далеко від України? Як вони можуть “прокинути” кого-небудь в Україні? Здається, був момент для цього, але не вдалося його використати...“

Олександр Жир:

“Особисто я, моє оточення у Верховній Раді, колеги по партії ніколи не ставили питання, що з цієї справи хтось мусить отримати девіденди.

На сьогоднішній день треба зробити все можливе, щоб була поставлена крапка в цій справі... Поставити крапку і сказати правду: чи є це справжні записи, чи фальшивка. Не роздувати цю справу, не використовувати.

Для цього (і щоб не паплюжити імідж України в світі) цей крок повинна зробити сама Україна. Є єдиний орган у державі, який може це зробити – Генеральна прокуратура України. Тільки вона може утворити, у відповідності до чинного законодавства, такий експертний орган, з залученням фахівців з України і інших країн. Робота такого органу має буде прозорою і об”єктивною.

І Микола Мельниченко готовий надати всі матеріали , яких потребуватиме ця комісія, дати свідчення щодо пристроїв, які він використовував. Все для того, щоб була зроблена об’єктивна оцінка цієї справи. Тільки в такому разі ми зможемо казати, що справді відбулося.

Як уже казали і я, і Микола Томенко, ця справа повинна мати український сценарій. Ми проти того, щоб розслідування, експертизи проводилися за кордоном.”

Ірина Халупа (Прага):

“Наскільки реально організувати таку комісію?”

Олександр Жир:

“На мою думку, таке принципове рішення має ухвалити Генпрокурор. І на 99,6% я переконаний в тому, що Генпрокурор ніколи не піде на цей крок, бо він на цих плівках не в дуже гарному світлі...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG