Доступність посилання

ТОП новини

Ніна КАРПАЧОВА захищатиме права п'ятьох українських моряків, кожного з яких було засуджено грецьким судом на 10 років позбавлення волі "за спробу ввезення до Греції пасажирів-нелегалів"


Ніна КАРПАЧОВА захищатиме права п'ятьох українських моряків, кожного з яких було засуджено грецьким судом на 10 років позбавлення волі "за спробу ввезення до Греції пасажирів-нелегалів".

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна КАРПАЧОВА захищатиме права п'ятьох українських моряків, кожного з яких було засуджено грецьким судом на 10 років позбавлення волі "за спробу ввезення до Греції пасажирів-нелегалів". Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на прес-службу уповноваженого з прав людини.

За інформацією прес-служби, п'ятеро українських моряків через свою "повну правову необізнаність і довірливість" на зношеному турецькому судні "Фунда" без документів примусово були вивезені в море, де біля грецьких берегів на корабель з іншого судна було перевантажено 670 курдів-нелегалів, після чого турецька частина команди залишила "Фунду". Працівники берегової охорони Греції врятували судно від реальної загибелі, проте, відразу ж заарештували українських моряків, звинувативши їх у переправленні нелегалів.
XS
SM
MD
LG