Доступність посилання

ТОП новини

Чи в курсі президент про угоду між Агенцією гуманітарних технологій і американської PR- компанією? Для радіо “Свобода” говорить прес-секретар президента Олександр Мартиненко


Чи в курсі президент про угоду між Агенцією гуманітарних технологій і американської PR- компанією? Для радіо “Свобода” говорить прес-секретар президента Олександр Мартиненко

Київ, 30 липня 2001 -

Юлія Жмакіна:

“Чи в курсі президент України про угоду між Агенцією гуманітарних технологій і американської PR- компанією щодо створення позитивного іміджу українських посадовців і, зокрема, президента на Заході?”

Прес-секретар президента Олександр Мартиненко для Радіо “Свобода”:

“У мене немає жодної інформації про це. Я читав дуже багато про цю угоду. Але можу сказати відверто, у мене немає жодної інформації про таку угоду.

З іншого боку, є юридичне питання, а я не фахівець, перепрошую. Але будь-яка фірма, звичайно, може укласти угоду з іншою фірмою в Сполучених Штатах на виконання якихось робіт, у тому числі, і цих. При цьому, імідж України (як імідж держави, так і імідж влади, яка є частиною цієї держави) – є дуже серйозна справа, якою в нас серйозно, практично, ніхто не займався.

З іншого боку, я прочитав про ці суми, які називалися стосовно цієї угоди, і у мене виникли підозри щодо самого порядку таких сум.

Перепрошую, але я просто знаю про порядок сум, які витрачалися іншими країнами ( не буду казати, якими) на створення іміджу в США. Ці суми відрізнялися у більшу сторону на порядка два. Тому на такі суми, про які йдеться, я не думаю, що серйозно можна говорити про створення якогось іміджу. Тим більше, що мова йде не тільки про створення іміджу президента, але й інших посадовців. Тому це здається мені мало серйозним.

Не виключаю, що теоретично така угода могла існувати. І підстави для проведення такої роботи, дійсно, є. У нас, практично, немає цілеспрямованої роботи щодо створення іміджу за кордоном.

Іміджем займаються державні установи – посольства, але тут обмеження, до того ж фінансові. Ця робота дуже серйозна, а грошей на це держава, практично, не виділяє. І це неправильно, вона має виділяти.

Дане питання дискується і в нас, і в Росії. Але в Росії це реалізується...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG