Доступність посилання

ТОП новини

Британія – багатокультурна країна, то ж уряд має намір збільшити кількість суддів, які представляють негритянські, азійські та китайську громади


Британія – багатокультурна країна, то ж уряд має намір збільшити кількість суддів, які представляють негритянські, азійські та китайську громади

Лондон, 30 липня 2001 – Негритянські, азійські і китайська громади стануть пріоритетними в планах британського уряду готувати більше суддів, які представляють британські етнічні меншини. Окрім того, представникам етнічних меншин буде запропоновано протягом шести місяців сидіти у суді на лаві поруч із суддею, аби більше дізнатися про те, як функціонує система британського судочинства. Мета уряду полягає в тому, аби переконати ці громади, що не обов’язково мати університетський диплом, належати до середнього класу й бути білим, щоб стати суддею. Понад 200 представників етнічних меншин уже подали заявку на те, аби стати на 6 місяців своєрідною тінню в суді.

Британський уряд також запровадить систему грошових нагород для тих прецедавців, які дають своїм працівникам вільний час на основному місці праці, аби вони могли бути суддями. Як зазначив високий представник британського уряду, завжди існували значні проблеми з тим, щоб переконати представників етнічних меншин висувати свої кандидатури на посаду судді. За найостаннішими даними, національні меншини становлять 7 відсотків усього населення Великої Британії. Проте наразі лише чотири з половиною відсотки представляють етнічні меншини в судах. План набирати до судів більше представників етнічних громад спершу буде випробувано у Бристолі і Бірменґгамі, а відтак восени в Лондоні, Кардефі, Брадфорді і Олдгамі. В останніх двох містах нещодавно сталися поважні заворушення на расовому ґрунті.

За схемою уряду, від шести до восьми представників етнічних меншин у кожному зі згаданих міст упродовж шести місяців на практиці вивчатимуть суддівські обов’язки, спостерігаючи за суддями, які там працюють. Це вони робитимуть як у залі судових засідань, так і в офісі, де можна буде ознайомитися з процесом приготування справи до слухання. Уряд очікує, що ті, хто візьме участь у цьому проекті, відтак заохочуватимуть членів своїх громад подавати заяву на те, аби стати суддями.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG