Доступність посилання

ТОП новини

Російські засоби масової інформації коментують ще одну зустріч українського та російського президентів у Криму


Російські засоби масової інформації коментують ще одну зустріч українського та російського президентів у Криму

Москва, 30 липня 2001 – У російських засобах масової інформації наголошують, що зустрічі президентів Російської Федерації та України останнім часом відбуваються майже «день-щодень». Після зустрічі президентів Росії, України й Білорусі у Вітебську відбувається кримська зустріч Владіміра Путіна і Леоніда Кучми, а відразу з Криму Путін вирушає до Сочі готувати неформальну зустріч керівників держав-членів співдружності. І очевидно, що одним з учасників цієї зустрічі буде президент України.

Чи можна це вважати досить цікавим розвитком саме російсько-українського діалогу? – запитують себе російські спостерігачі. І відповідають: сьогодні дипломатія на рівні російсько-українських відносин досить квола, на зустрічах президентів не ухвалююють жодної серйозної угоди, вони відбуваються саме як приватні зустрічі керівників країн. На зустрічі президентів України, Росії і Білорусі Владімір Путін і Леонід Кучма взагалі віддали ініціативу спілкування з пресою білоруському колезі Аляксандру Лукашенкові. А той зацікавлений сьогодні не так у розвитку відносин з Москвою і Києвом, як демонстрації підтримки, яку йому надають ураїнський та російський президенти перед президентськими виборами в Білорусі.

Щодо перебування президента Росії в Криму, Путін зосередився саме на внутрішньо-політичних проблемах Росії, на тому, щоб показати свою увагу до проблем військово-морського флоту. Російські засоби масової інформації нагадують, що президент Росії оприлюднив у Севастополі повідомлення про те, що він підписав морську доктрину Російської Федерації. Вдадімір Путін своїм перебуванням саме на Чорноморському флоті в День військово-морського флоту Росії показав, що й далі цікавиться проблемами флоту. Однак, очевидно, що для Москви було досить важливо показати, що проблем у відносинах між Росією й Кримом (саме в погляді на ситуацію на Чорноморському флоті) просто не існує. І саме тому можна було побачити на святкуванні Дня військово-морського флоту Росії поруч з російським президентом і українського керівника Леоніда Кучму.

Досить цікаво, що практично всі російські мас-медіа і спотерігачі, які коментують зустріч Путіна й Кучми, помітили те, що на святкуванні Дня ВМФ Росії був присутній колишній прем’єр-міністр України Віктор Ющенко. Це в той час, коли в багатьох російських виданнях говорять, що нинішньому російському кабінету міністрів так і не вдалося знайти спільної мови з новим українським урядом Анатолія Кінаха і що деякі російські урядовці починають з ностальгією згадувати той час, коли Ющенко очолював український кабінет, і Москві вдалося схилити Київ до значних поступок з огляду на заборгованість України за російський газ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG