Доступність посилання

ТОП новини

Австрійські електронні подорожі


Австрійські електронні подорожі

Київ, 1 серпня 2001 - У розпалі сезон літніх відпусток, а отже – найбільшим попитом користуються веб-сайти туристичних агентств та країн, які традиційно приймають мільйони мандрівників звідусіль. Я подорожувала по ІНТЕРНЕТ-сторінках різних країн – і зупинилась на Австрії.

Іспанія, Італія, Франція, Хорватія – які чудові краєвиди, які симпатичні готелі, які смачні страви та вина миготять на сторінках ІНТЕРНЕТу! Але раптом погляд зупиняється на вражаючій картинці: суворі гори, вкриті снігом, глибокі прірви, прорізані стрімкими річками і лісовими масивами. Це – ІНТЕРНЕТ-реклама австрійських Альп. За останні два – три роки австрійський уряд виділив значні кошти, аби провести масовану ІНТЕРНЕТ-рекламу для приваблення туристів. Здавалось би, навіщо? Адже Австрія і без цього відома як визначний туристичний центр Європи, її щороку відвідують мільйони туристів. Але австрійці вважають, що туризм необхідно розвивати і надалі, адже кількість об’єктів, які можуть зацікавити мандрівників, не обмежується міськими архітектурними та історичними пам’ятками Відня, Зальцбурга чи Інсбрука. Наприклад, альпійські озера – на їхніх берегах зосереджено унікальні споруди від доби римської імперії та раннього християнства. У маленьких австрійських містечках можна побачити готичні собори і споруди абатств, а також місця, де зупинялися легендарні лицарі – хрестоносці на шляху до Святої Землі.

У невеликому місті Мельк знаходиться перлина церковної архітектури – абатство, що його збудували монахи раннього середньовіччя згідно із заповітом Святого Бенедикта. З цього починається і сайт абатства (цитую) “Віра повинна мати матеріальний вираз. Віра – сувора і мужня, але водночас справедлива і життєстверджуюча”. А на веб сайті Міністерства закордонних справ Австрії можна прочитати інформацію про те, як земля іллірійців та кельтів перетворювалась поступово на центр імперії, як Габсбурги опановували Європу і ще багато цікавої інформації з історії та сьогодення Австрії. І це тільки за географічними розмірами Австрія – невелика. А насправді Австрія – це величезна за обсягом інформації, за кількістю архітектурних та історичних пам’яток територія, яку варто опанувати і у реальному, і у віртуальному просторі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG