Доступність посилання

ТОП новини

До справи заарештованого у Севастополі журналіста Євгена Рибки


До справи заарештованого у Севастополі журналіста Євгена Рибки

Симферополь, 06 серпня 2001 - Злочином проти свобод і прав людини та журналіста - назвала Асоціація вільних журналістів Криму арешт, побиття і засудження у Севастополі редактора газети “Мелітопольскіє вєдомості” Євгена Рибки. У заяві Асоціації, оприлюдненій у Симферополі у понеділок, висунуто вимогу об’єктивного розслідування інциденту і покарання винних.

Як ми вже повідомляли у програмах Радіо “Свобода”, журналіста Євгена Рибку було затримано правооохоронцями за підозрою у приналежності до неофашистів – за коротку зачіску і чорну футболку. 29 липня Севастопольський суд офіційно попередив його за спротив міліції під час затримання і звільнив з-під варти. Нагадаю, що це сталося у день, коли в Севастополі перебували президенти України і Росії.

Цей інцидент Асоціація вільних журналістів Криму вважає наслідком безкарності і вседозволеності владних структур стосовно звичайних громадян, що вже стало традицією в Україні. Розправа над мелітопольським журналістом ще раз підтвердила, що ніхто з нас не може почувати себе у безпеці, де б не знаходився: на роботі, на вулиці, у власному помешканні, або на відпочинку – мовиться у заяві.

Кримська Асоціація вільних журналістів зажадала від Міністерства внутрішніх справ України провести розслідування за цим фактом і покарати тих, хто, перевищуючи свої службові повноваження, дозволив прямі знущання над журналістом, його дружиною і сином.

Тим часом до справи Євгена Рибки долучилася Севастопольська правозахисна група, представники якої збираються у судовому порядку відстоювати порушені права журналіста. Каже голова цієї організації Роман Романов: “Ми збираємо документи і будемо оскаржувати рішення суду. Якщо ж справу виграємо, то наступним нашим кроком буде судовий позов проти севастопольської міліції з вимогою відшкодувань моральних і фізичних збитків, завданих Євгену Рибці і його родині”. Чи вдасться правозихисникам допомогти журналісту – про це мова у наших наступних матеріалах про цю справу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG