Доступність посилання

ТОП новини

Кримська асоціація вільних журналістів висловила обурення "в зв'язку з арештом, побиттям і засудженням" у Севастополі редактора газети "Мелітопольскіє вєдомості" Євгена Рибки


Кримська асоціація вільних журналістів висловила обурення "в зв'язку з арештом, побиттям і засудженням" у Севастополі редактора газети "Мелітопольскіє вєдомості" Євгена Рибки

Як повідомили в Комітеті з моніторингу свободи преси в Криму, Асоціація вільних журналістів обурена діями севастопольської міліції стосовно Є.Рибки і вимагає від Міністерства внутрішніх справ України провести розслідування і покарати тих, хто, "перевищуючи свої службові повноваження, дозволив прямі знущання над мелітопольским журналістом".

28 липня – в день, коли на святкування Дня військово-морського флоту Росії в місто прибули президенти України і Росії Леонід Кучма і Володимир Путін, на автовокзалі Севастополя на Є.Рибку напали невідомі особи у штатському, він був побитий і доставлений до УВС Севастополя. Дружина і син журналіста протягом кількох годин нічого не знали про його долю.

"Єдиною провиною нашого колеги, як виявилося, були коротка стрижка і напис, що не сподобався "правоохоронцям" на його футболці, що нібито свідчив про його зв'язок з неонацистами. "Стражів порядку" не задовольнило пред'явлення журналістом свого посвідчення, пояснень його дружини, телефонних дзвінків у міліцію його колег. Протягом 6 годин його допитували, а потім посадили в камеру в Нахімовське РВВС", - мовиться в заяві Асоціації.

Наступного дня Є.Рибку вже судили "за опір міліції", не допустивши до залу засідань друзів і колег-журналістів. Суд відпустив Є.Рибку з-під варти, винісши "попередження".

Те, що "трапилося з Євгеном Рибкою – не просто "помилка слідства". Це злочин проти свобод і прав людини і журналіста. Це наслідок тієї безкарності і вседозволеності можновладців стосовно звичайних громадян, що вже стало традицією в нашій країні, - наголошено в заяві Кримської Асоціації вільних журналістів.
XS
SM
MD
LG