Доступність посилання

ТОП новини

Франчуки контролюватимуть Паливно-енергетичний комплекс Криму?


Франчуки контролюватимуть Паливно-енергетичний комплекс Криму?

Симферополь, 07 серпня 2001 - Прем’єр-міністр Криму Валерій Горбатов продовжує формувати новий склад кримського уряду. Сьогодні урядова прес-служба повідомила, що він призначив виконувачем обов’язки віце-прем’єра з паливно-енергетичного комплексу Анатолія Коцерубу, який вважається людиною колишнього кримського прем’єра Анатолія Франчука.

Депутат Верховної Ради АРК Анатолій Коцеруба досі працював головою правління Відкритого акціонерного товариства “Кримгаз”. В автономії його вважають людиною колишнього кримського прем’єра Анатолія Франчука, який і зараз залишається дуже впливовою в кримській економіці і політиці особою. Нині пан Коцеруба є членом Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) і формує партійну депутатську групу в кримському парламенті.

Місцеві спостерігачі звертають увагу на посилення активності Франчуків на паливно-енергетичному ринку Криму. Деякі кримські політики висловлюють думку, що після того, як пан Коцеруба став віце-прем’єром з питань ПЕКу, Анатолій Франчук очолив Наглядову Раду ВАТ “Кримгаз”, а його син Ігор Франчук зовсім нещодавно – Наглядову Раду Державного акціонерного підприємства “Чорноморнафтогаз”, сім’я Франчуків повністю контролюватиме Палтивно-енергетичний комплекс Криму.

Ще одна впливова група – народного депутата України Льва Міримського, за яким стоїть “Трудова Україна”, тепер спробує взяти під свій контроль Курортно-рекреаційну сферу півострова. За цей комплекс в новому кримському уряді відповідатиме віце-прем’єр Володимир Тутеров, який є одним із лідерів фракції “Трудова Україна” у Верховній Раді Криму. Його брат Анатолій Тутеров нещодавно посів крісло директора одного з найбільших санаторно-оздоровчих закладів Криму – санаторія “Форос”.

Тим часом урядова “Кримская газєта” сьогодні повідомила про зустріч прем’єр-міністра Криму Валерія Горбатова з Президентом України Леонідом Кучмою. За словами кримського прем’єра, глава держави, цитую: “ще раз наголосив на виключній важливості принципів формування складу кримського уряду. Не дивлячись на коаліційний характер, він має складатися з професіоналів, людей, які можуть і хочуть внести позитивні зміни у соціально-економічну ситуацію на півострові. Надаючи цьому питанню великого значення, Леонід Кучма висловив побажання узгоджувати з ним всі нові призначення на урядові посади в автономії”, - пише “Кримская газєта” з посилання на Валерія Горбатова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG