Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, середа 8 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, середа 8 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан

Коротко про зміст передачі:

ІТАЛІЙСЬКИЙ УРЯД ШУКАЄ СПОСОБУ ЗДИХАТИСЬ НАСТУПНИХ, ВЖЕ ЗАПЛАНОВАНИХ ЗУСТРІЧЕЙ МІЖНАРОДНОЇ ВЕРХІВКИ

Поки в Генуезьку прокуратуру надходять нові свідоцтва про поліційну сваволю під час самміту в Генуї, італійський уряд шукає способу здихатись наступних, вже запланованих зустрічей міжнародної верхівки.

СЬОГОДНІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ ПРЕЗИДЕНТА МОЛДОВИ ВОЛОДИМИРА ВОРОНІНА ТА ЛІДЕРА ПРИДНІСТРОВ'Я ІГОРЯ СМИРНОВА

У російській столиці за цією зустріччю стежать із великою зацікавленістю.

ПІСЛЯ ЦЬОГОРІЧНИХ ВИБОРІВ У ПОЛЬЩІ, ЯКІ ВІДБУДУТЬСЯ, ЯК ЗНАЄМО, ВЖЕ ВОСЕНИ, ДРУГА ПАЛАТА ПАРЛАМЕНТУ - СЕНАТ - КАРДИНАЛЬНО ЗМІНИТЬ ОБЛИЧЧЯ

Насамперед через те, що, як прогнозується, більшість у ньому як і в Сеймі, зрештою, здобудуть ліві, а подруге з чільного крісла в Сенаті відійде жінка, що творить нині певний символ польського консерватизму, в доброму розумінні цього слова, і третє - Сенат у новому втіленні має шанс стати лабораторією об'єднAння польської правиці, яка до цьогорічних парламентських виборів підходить знесиленою численними сварками, непорозуміннями і розколом. Про майбутнє обличчя польського Сенату.

ПРОБЛЕМА СПІВЖИТТЯ З ЦИГАНСЬКОЮ МЕНШИНОЮ ЗНОВУ НАБРАЛА АКТУЛЬНОСТІ В ЧЕСЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ

Цього разу збіглось відразу кілька причин, найбільша з них - еміграційний контроль з боку Великобританії на летовищі Рузинє в Празі.

18-20-ГО СЕРПНЯ У КИЄВІ ВІДБУДЕТЬСЯ 3-ТІЙ ВСЕСВІТНІЙ ФОРУМ УКРАЇНЦІВ

Гостем Ранкової Свободи сьогодні є директор Виконавчої дирекції 3-го Всесвітнього форуму, Голова товариства “Україна і світ” Олександр Шокало.

Тема розмови : 18-20 серпня у Києві відбудеться 3-тій Всесвітній форум українців. Форум зініційований українськими громадськими організаціями світу.

На сьогодні близько сорока таких організацій узгодили свою участь у Форумі.

На цьому представницькому заході мова йтиме про ідеологію світового українства, політику єднання і співпраці як єдиного шляху до утвердження українства у сучасному світі.

Буде приділено значну увагу питанням зміцнення позицій української мови в Україні та країнах поселення, української молодіжної діаспори, програмних засад становлення української освіти, громадського обговорення Інформаційної концепції та інше.

Певна річ, найважливіше завдання - зробити так, щоб форум українців не перетворився на формалізоване зібрання?

УКРАЇНСЬКА ІДЕЯ – ЩО ЦЕ ТАКЕ?

У фрагменті “Вечірньої Свободи”-передачі, що йшла в прямому ефірі напередодні нині розмова на таку тему: українська ідея – що це таке?

Гості Вечірньої Свободи: професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор суспільно-економічних наук Українського Вільного Університету (Мюнхен), заслужений журналіст України, колишній головний редактор газети “Вечірній Київ” Віталій Карпенко і кореспондент часопису “Киевские ведомости” Олесь Бузина.

ОФІЦІЙНЕ ЗАКРИТТЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ АЕС ВИМАГАЄ ПО-НОВОМУ ПОГЛЯНУТИ НА ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ВІТЧИЗНЯНОЇ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ

У екологічній рубриці мова про те, що офіційне закриття Чорнобильської АЕС вимагає по-новому поглянути на проблеми розвитку вітчизняної електроенергетики, особливо на ті її аспекти, що пов’язані із необхідністю створення додаткових потужностей, які компенсують потужності зупиненої станції.

Донедавна у цьому питанні, здавалося б, не було особливих альтернатив, оскільки власних коштів для створення нових генеруючих потужностей в Україні в достатній кількості немає і тому доводиться покладатися на фінансову допомогу країн “Групи Семи”, які підписали у 1995-му році спільний меморандум про надання Україні допомоги в добудові блоків на Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Проте нині у цій справі з”являються нові можливості. Вони, як не дивно, пов’язані зі змінами у внутрішній політиці однієї із країн-донорів, а саме – Німеччини.

І це лише частина того, що прозвучить у сьогоднішній Ранковій Свободі у вівторок 7-го серпня.

Коротке оголошення:

У БІЛОРУСІВ ТЕПЕР БУДЕ БІЛЬШЕ “СВОБОДИ”

С понеділка, 6-го серпня Білоруська служба Радіо Свобода звучатиме в ефірі від шостої години вечора до півночі.

Свіжі міжнародні новини, оперативна інформація із Білорусі, репортажі із регіонів, експрес-аналіз подій дня – шість годин поспіль на коротких та середніх хвилях.

О шостій вечора за мінським часом передачі Білоруської свободи можна слухати на частотах 7 тисяч 295, 11 тисяч 725 і 15 тисяч 480 кілогерців на хвилях 41, 25 19 метрів.

Налаштовуйте свої приймачі на Білоруську Свободу!

Ми дякуємо вам за увагу і зичемо приємного дня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG