Доступність посилання

ТОП новини

Кримінальну справу проти голови партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО, порушену в Росії 30 липня ц.р., передано для розслідування в Генеральну прокуратуру України


Кримінальну справу проти голови партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО, порушену в Росії 30 липня ц.р., передано для розслідування в Генеральну прокуратуру України

Про це повідомив в інтерв’ю УНІАН перший заступник головного військового прокурора Російської Федерації Юрій ЯКОВЛЄВ.

За його словами, розслідуючи справу, порушену щодо ОЛЄЙНІКОВА, слідство отримало інформацію про те, що Ю.ТИМОШЕНКО давала хабарі «і не один раз». «Слідство вбачає в її діях порушення, передбачені ч.3 ст.33 та ч.2 ст.291 Кримінального кодексу Російської Федерації - співучасть у дачі хабаря», - сказав Ю.ЯКОВЛЄВ. За його словами, у слідства є інформація, що «Ю.ТИМОШЕНКО сама безпосередньо хабарі не давала, однак давала доручення посадовій особі це зробити».

Водночас Ю.ЯКОВЛЄВ наголосив, що російські слідчі «не підозрюють і не звинувачують Ю.ТИМОШЕНКО». За його словами, оскільки розслідуваної в Росії справи нові дані щодо хабарів не стосуються, а Ю.ТИМОШЕНКО є громадянкою України, то, згідно із законом РФ, порушено окрему кримінальну справу і передано її в українську Генпрокуратуру. Саме там, зазначив Ю.ЯКОВЛЄВ, проходитиме розслідування.

Крім того, як повідомив Ю.ЯКОВЛЄВ, ніяких офіційних звинувачень військова прокуратуру РФ Ю.ТИМОШЕНКО не пред’являла. Генеральна прокуратура РФ притягала Ю.ТИМОШЕНКО в якості свідка у справі про зловживання в Головному управлінні військового бюджету Міноборони Росії. Пізніше Ю.ТИМОШЕНКО повідомили про закриття справи.
XS
SM
MD
LG