Доступність посилання

ТОП новини

Важливі заходи для посилення боротьби зі злочинністю має намір запровадити британський уряд


Важливі заходи для посилення боротьби зі злочинністю має намір запровадити британський уряд

Лондон, 8 серпня 2001 – Британський уряд збільшує право поліції на арешт для таких видів злочину як вулична проституція, втеча з місця дорожньої пригоди і ввезення до Британії порнографій. Ці заходи входять до нової настанови для поліції, що його видало британське міністерство внутрішніх справ. З 1 жовтня 2001 року британська поліція і митниця зможуть протидіяти дрібним злочинам більш ефективно. Саме тоді й вулична проституція, і втеча з місця дорожньої пригоди стануть у Британії злочинами, за які арешт визначається як запобіжний захід до суду. Ввезення до Британії порнографічних матеріалів буде класифіковано як серйозне правопорушення, що тягне за собою арешт.

Поліція одержить повноваження затримувати підозрюваних повій і відразу доставляти їх до поліцейської дільниці. Поліція також зможе заарештовувати водія, що втік з місця пригоди, якщо внаслідок цієї пригоди когось було поранено. Це допоможе поліцейським розсліджувати складні випадки, в яких потрібен довгий допит в поліційній управі для того, аби визначити тотожність порушника. Класифікація імпорту порнографії як серйозного правопорушення, що тягне за собою арешт, дасть митникам більші повноваження для розслідування цього типу злочинів. Наприклад, митники матимуть змогу відкладати повідомлення про арешт підозрюваного, аби не допустити знищення доказів спільниками до того, як слідчі проведуть обшук у помешканні злочинця.

Як сказав заступник міністра внутрішніх справ Великої Британії, уряд запровадив нове законодавство, аби дати правоохоронним органам ефективні повноваження для протидіям особам, які коять ці злочини. «Важливо, аби ці повноваження було використано якнайефективніше, і нова настанова, яку ми щойно оприлюднили, є цінним знаряддям»,- сказав заступник міністра внутрішніх справ Великої Британії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG