Доступність посилання

ТОП новини

Припинити діяльність фірм, що займаються працевлаштуванням нелегальних українських іммігрантів, закликали власті Іспанії


Припинити діяльність фірм, що займаються працевлаштуванням нелегальних українських іммігрантів, закликали власті Іспанії

Як повідомляє українська служба німецької радіостанції Deutsche Welle, в заяві Загального союзу трудящих Іспанії, зокрема, мовиться про те, що ці фірми направляють листа на адресу власників будівельних компаній і сільськогосподарських підприємств з пропозиціями прийняти на роботу громадян України на досить вигідних для підприємців умовах.

Автори листів запевняють працедавців, що українці згодні працювати за низьку плату. Одне з об'єднань сільгоспвиробників провінції Альмерія на південному заході Іспанії підтвердило інформацію профспілок. За словами фермерів, мова йде про мафію, яка практично торгує людьми, що перебувають в країні нелегально, тобто без перспектив на проживання і права на роботу.

Півтора місяця тому назад іспанська поліція вже розкрила одне з таких злочинних російсько-українських угруповань. За "послуги" мафія відбирала у своїх підопічних левову частку заробітку. Людей містили на нарах по вісім чоловік в десятиметрових кімнатах. Невільників жорстоко били, повідомляє Deutsche Welle.
XS
SM
MD
LG