Доступність посилання

ТОП новини

Ще Раз про слідчого Попова


Ще Раз про слідчого Попова

Одеса, 10 серпня 2001 - Останнім часом діяльності слідчого Одеської міської прокуратури присвячено чимало публікацій в регіональній та всеукраїнській пресі.

Про справу загиблого при загадкових обставинах мешканця Одеси Ігоря Маркова писала вже і міська одеська газета “Слово” і всеукраїнська “Свобода”. Сергій Попов з колегами були останніми з якими довелося “спілкуватися Ігорю Маркову. Після цього він, за словами працівників міліції, здійснив самогубство...

Ще один мешканець Одеси, власник відомої в місті кав’ярні-бару “Ніагара” Михайло Маклаков, нині покійний, так само мав чимало претензій до згаданого слідчого прокуратури. Він говорив про фактичні матеріали не лише кореспонденту газети “Комсомольська правда” в Україні, але і в інтерв’ю для радіо “Свобода”. Його судова тяжба з чиновниками від правоохоронних органів та кримінальними угрупованнями тривала аж до смерті в середині серпня 2001 року... Не можна не сказати і про те, що після того як у Мак лакова, два роки тому, почали вимагати гроші – Він переніс інфаркт серця. З”явилися і інші хвороби пов”язані з нервовими стресами.

Про Сергія Попова говорили і в одній з передач нині забороненої програми “ОКО” на телекомпанії “Одеса-плюс”. Тоді, серед іншого, мова йшла про справу Руденка, а брав у ній участь адвокат Володимир Рубен.

Саме до нього та тоді ще не забороненної телепрограми звернулася мати пана Руденка - Лілія Вікторівна з проханням надати юридичну підтримку її синові затриманому у Беларусі на прохання правоохоронних органів України.

Отож. 25 травня 2000 року мати підписала угоду з адвокатом, який на наступний день звернувся до слідчого міської прокуратури Сергія Попова у виробництві якого і перебувала згадана справа. Сергій Миколайович одразу відповів що не має інформації про факт затримання Руденка. Після цього і розпочалося... На прохання про побачення адвокат одержував відмови. Це тривало до часу коли Олега Руденка 19 вересня доставили до Одеси. 20 вересня адвокат знову звернувся до Сергія Попова з листом, у відповідь на який одержав відмову допустити до розгляду справи.

Адвокат Рубен не був єдиним який одержав відмову. Таких було ще двоє. Адвокат Теплякові була допущена, але відвідавши слідчого два-три рази прийшла зі сльозами на очах і повідомила, що такого ставлення до себе не витримає, а тому від справи відмовляється... Другий адвокат Рожковський має відповідь від Попова. Мотивація відмови – у підсудного вже є адвокат. Це було брехнею. Це був той самий адвокат, якого слідчий призначив за сласним вибором. Тим часом, за Законом адвоката обирає звинувачений. Його призначає слідчий в разі якщо можливостей обрати для себе адвокат у підсудного немає...

Тоді учасники передачі “ОКО” поставили питання – якщо слідчий не бажає одного, другого, третього адвоката, виникає сильна підозра, що він має бажання до протизаконних дій або провокації. За цих умов людина стає беззахисною.

Таку інформацію було оприлюднено в телепрограмі “ОКО” на телекомпанії “Одеса – плюс”.

Ще однією жертвою був і мешканець Одеси Дмитро Баталов. Злочинці від оргзлочинної групи “Губи” затягнули його до гаражу, били до майже смертельного стану, він неодноразово втрачав свідомість. Коли Баталов вже майже втратив свідомість, його очі були заліплені – Він, як наголошено у його численних заявах до правоохоронних органів – почув голос Сергія Попова від якого лунаи погрози відрізати пальці для того щоби він говорив.

Баталов звернувся до в’язниці, де його тяжкий стан засвідчили. Він писав заяви до СБУ, МВС та Прокуратури. У Київському РВВС Одеси, за цим фактом, 5 травня 2001 року порушено карну справу. Нажаль, Сергій Попов у цій справі як відповідач не зазначений.

Але, це ще не все про діяльність слідчого Одеської міської прокуратури Сергія Попова. Слід нагадати, що саме Він курував справу розстріляного, серед білого дня, Кваснєвського. Саме Він виділив, нині покійному члену організованої злочинної групи, охорону. Попов та Квасневський полюбляли відпочивати у барах та ресторанах спільно, але коли Кваснєвський зробив відеозапис відпочинку Сергія Попова в одній з міських саун Одеси у нетверезому стані – слідчий міської прокуратури перервав будь які стосунки з “важливим свідком”.

Олег Зудов, відомий в Одесі більше на псевдо “Губа”, так само має охорону виділену йому слідчим Сергієм Поповим. Саме з цією обороною та двома співучасниками “Губа” вчинив напад на нині покійного власника “Неагари” Михайла Маклакова де вони були затримані коли вимагали велику суму грошей. При цьому на вулицях Одеси, під час затримування Зудова, була стрілянина. У його автомашині знайдено автомат, а працівники “Беркуту” намагалися скористатися зброєю, але були покладені на землю. Надалі згаданих працівників “Беркуту” звільнили з міліції “заднім числом”. Так сталося, що справу слідчого УБОЗу Мішинчука, який закрив справу за подіями у “Неагарі”, побив відвідувача зі смертельним результатом, так само веде Сергій Попов.

Резонансних справ пов’язаних в Одесі зі слідчим міської прокуратури Сергієм Поповим є багато.

Іншим жінкам та чоловікам підкладають наркотики /на прикладі з мати Ігоря Маркова коли обшук на квартирі було проведено без присутності нині покійного сина/. Підкидають кулі при батьках, старих та немічних, а після цього на їхньому ж помешканні примушують писати про те що кулі належать синові, застосовуючи при цьому погрози насильства, Залякують тим що немічна та хвора людина поїде з міліцією одразу до в’язниці

Про нього неодноразово згадував у своїх листах до Києва і громадянин Польщі Олександр Орлов, який під час допитів неодноразово чув від нього російську брудну лайку та погрози. Ним були написані заяви до Служби безпеки України, у яких він назвав Сергія Попова одним з “організаторів запланованого проти нього злочину. Незадовго після цього Олесандру Орлову було, за його словами, підкладено наркотик і порушено Карну справу. Вимоги пана Орлова порушити проти Сергія Попова кримінальну справу дотепер залишаються без відповіді...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG