Доступність посилання

ТОП новини

Проблеми постачання питної води на Кіровоградщині


Проблеми постачання питної води на Кіровоградщині

Одеса, 13 серпня 2001 - Проблеми постачання питної води на Кіровоградщині.

У Кіровограді, з ініціятиви Координаційної Ради захисту конституційних прав громадян, проведено громадські слухання на тему “Вода жива і мертва”. Проведення слухань було викликано постачанням до чотирьох міст Кіровоградщини неякісної питної води.

До участі у громадських слуханнях було запрошено фахівців які безпосередньо відповідають за водопостачання в регіоні, депутатів міської та обласної Рад. Таким чином Координаційна Рада захисту конституційних прав громадян мала намір привернути увагу до однієї з найактуальніших проблем Кіровоградщини.

На думку учасників проведеного заходу, населення має бути поінформоване про ситуацію з відновленням постачання придатної для споживання питної води.

За словами Голови Координаційної Ради з питань захисту конституційних прав громадян, яка об’єднує понад 30 обласних організацій політичних партій та громадських рухів, Володимира Панченка:

“У нас же є ще й дефіцит інформації. Не так багато про все це написано і сказано. Губернатор з цієї проблеми не виступав, надзвичайну сесію не скликав.

Ми будемо домагатися впливу на прийняття рішень органами влади. А саме – мова йде про стратегічне вирішення цієї проблеми. Доставка води це локальний епізод, а слід проблему вирішувати у комплексі, стратегічно.

У нас же є люди, фахівці, які вже давно стукають у всі двері владних коридорів. Можливо вирішити проблему водопостачання через місцеві джерела. Природною водою. Не Дніпровською гнилою. Місцевої води у Кіровограді настільки багато, що є можливість якщо не все місто забезпечити, то принаймі багато мікрорайонів.

Про це знають, але ніхто нічого не робить. Зрозуміло, що необхідні для реалізації кошти, але під лежачий камень вода не тече...”

Учасники громадських слухань “Вода жива і мертва” обговорили і проблеми пов”язані з водогоном “Дніпро-Кіровоград”. Нині обленерго вимагає від регіональної влади щоби водогін було передано саме йому. Фахівці Координаційної Ради вважають ці наміри “авантюрними”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG