Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Кінах на чернігівщині


Прем’єр Кінах на чернігівщині

Чернігів, 15 серпня 2001 - Під час зустрічі з журналістами у Чернігівській обласній держ. адміністрації Анатолій Кінах говорив про позитивні результати переговорів української делегації з Паризьким Клубом Кредиторів. Учасники переговорів підписали угоду про умови реструктуризації зовнішньої заборгованості України перед Паризьким Клубом. Вигідні умови дозволили розпочати переговори з Туркменістаном, якому Україна заборгувала 270 мільйонів доларів США за енергоносії. Українська делегація вже зустрілася з туркменськими фахівцями й обговорила питання, пов»язані з реструктуризацією боргу. За словами Анатолія Кінаха, імпорт енергетичних джерел з Туркменістану посприяє «дерусифікації постачання природного газу і підвищить рівень політичної незалежності України». Прем’єр вважає, що умови остаточної угоди між Україною і Туркменістаном відповідатимуть інтересам обох держав.

Найближчим часом, за словами Анатолія Кінаха, уряд працюватиме у напрямку взаємодії паливно-енергетичного комплексу і банкової системи України.

За його словами, «необхідно визначити перелік комерційних банків, які по своїм фінансовим та професійним можливостям будуть ефективно обслуговувати паливно-енергетичний комплекс України». До 1 жовтня на основі тендеру такий або такі банки будуть визначені. Анатолій Кінах запевнив, що умови тендеру будуть рівними для всіх конкурентів. На прес-конференції прем’єр говорив про те, що у серпні темпи інфляції не збільшаться, хоча і позитивнвих тенденцій нема. Облікова ставка у Нацбанку України складає 17%, тоді як в комерційних сягає 30. А це створює умови для росту інфляції. За словами Анатолія Кінаха, в уряді створена спеціальна робоча група. Зараз вона працює над тим, щоб поступово наблизити облікові ставки комерційних банків до ставок Нацбанку.

Голова уряду наголосив, що одним з пріорітетних завдань Кабінету Міністрів є підвищення платежеспроможності і незалежності внутрішнього ринку України. Адже від цього залежить і рівень економки в державі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG