Доступність посилання

ТОП новини

Волонтерський центр з профілактики СНІДу у Миколаєві


Волонтерський центр з профілактики СНІДу у Миколаєві

Одеса, 17 серпня 2001 - У Миколаєві розпочав роботу Волонтерський центр студентів, який проводить профілактику наркоманії та СНІДу серед учнів, молоді та підлітків. Центр було створено співробітниками громадської організації “Згода” за підтримки Альянсу партнерства Каунтерпарт та Агенції міжнародного розвитку США. Партнером у реалізації проекту є Миколаївський педагогічний університет та обласний центр з профілактики та лікування алкоголізму, наркоманії та СНІДу.

Мета проекту - зниження ризику захворювання молоді наркоманією та ВІЛ-інфекцією та організація у Миколаєві молодіжного Центру з профілактики цих захворювань.

В основі роботи Волонтерського центру не лекційний, а творчий підхід. Спільно з кафедрою безпеки життєдіяльності людини Педагогічного у6ніверситету співробітники фонду “Згода” підготували програму, і перші 12 студентів Миколаївського педагогічного університету вже розпочали підготовку за цим принципом роботи. За рік роботи проекту в Центрі пройдуть навчання 40 майбутніх освітян, які розпочнуть роботу з профілактики наркоманії, ВІЛ-інфекції у навчальних закладах. Заняття і тренінги, підготовлені Альянсом партнерства Каунтерпарт за підтримки агенції міжнародного розвитку США, організацією, яка допоможе реалізувати важливі соціальні програми і становленню громадських організацій, проводяться консультантами, що пройшли підготовку на курсах за програмами безпечної поведінки, репродуктивного здоров’я. Центр планує запрошувати для роботи з волонтерами і фахівців-лікарів з обласного центру з профілактики наркоманії, СНІДу.

За рік планується провести заняття у 10 навчальних закладах Миколаєва, серед старшокласників та студентів училищ. Особливу увагу буде приділено молоді, яка приїхала до обласного центру на навчання з сільської місцевості. Бесіди будуть проводитися так само з батьками та вчителями. Будуть враховані побажання та пропозиції які допоможуть ефективній роботі проекту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG