Доступність посилання

ТОП новини

Думка російських спостерігачів щодо майбутньої зустрічі прем’єр-міністрів Російської Федерації та України


Думка російських спостерігачів щодо майбутньої зустрічі прем’єр-міністрів Російської Федерації та України

Москва, 16 серпня 2001 ― Російські спостерігачі вважають, що зустріч прем’єр-міністрів Російської Федерації та України Михайла Касьянова і Анатолія Кінаха є необхідною, насамперед, для Києва, тому що Анатолію Кінаху необхідно пояснити, яким чином Україна має намір реструктизовувати свій борг за російські енергоносії і, як його відомі заяви про те, що Україна не збирається брати на себе зобов’язань за борг компанії «Нафтогаз України» стикуються із попередніми зобов’язаннями російського уряду.

Втім, напередодні своєї телефонної розмови із прем’єр-міністром Михайлом Касьяновим, Анатолій Кінах повідомив, що компроміс з приводу реструктиризації українського боргу за російські енергоносії знайдений і, таким чином, особиста зустріч обох прем’єр-міністрів має або підтвердити цю заяву і тоді прем’єр-міністри мають виступити із певним планом такої реструктиризації, або ж її спростувати. Під час зустрічі прем’єр-міністрів може виявитися, що позиція керівника російського уряду не є такою, як позиція експертів російської делегації, які обговорювали ці питання із своїми українськими колегами.

Зустріч прем’єр-міністрів Росії і України ретельно готується. Зокрема, відбулися вже переговори між віце-прем’єром України Олегом Дубіною, який знаходиться у російській столиці і його колегою Іллею Клєбановим.

І до речі, треба сказати, що стало очевидним – порядок денний зустрічі російського і українського прем’єр-міністрів може бути більшим, ніж планувалося це раніше. Зокрема, стало відомо, що самі віце-прем’єри збираються обговорити будівництво нового літака АН-70 на своїй зустрічі 10-12 вересня у Харкові.

Однак, є очевидним, що остаточне рішення з приводу подальшої долі російсько-українського авіаційного проекту ухвалюватимуть саме прем’єр-міністри, а потім – і президенти.

Як відомо, російсько-український проект авійаційного будівництва є принциповим для розвитку економічних взаємин обох країн і, можна сказати, символічним проектом, адже досі не вдалося створити ефективного проекту спільного авіаційного будівництва і попередні рішення керівників обох країн постійно зустрічалися із серйозними технологічними і економічними проблемами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG