Доступність посилання

ТОП новини

Колишній прем’єр-міністр України Павло Лазаренко категорично заперечує свою причетність до вбивств Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана


Колишній прем’єр-міністр України Павло Лазаренко категорично заперечує свою причетність до вбивств Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана

Генеральний прокурор України Михайло Потебенько минулого тижня заявив, що подасть парламентові дані, які, за його словами, підтверджують причетність колишнього прем'єра до згаданих убивств.

П. Лазаренко, який перебуває під слідством у Сполучених Штатах Америки за відмивання грошей, у відкритому листі на ім’я Михайла Потебенька називає заяву Генерального прокурора України "черговою грубою фальсифікацією", викликаною "успіхами" його американських адвокатів "на шляху до закриття справи П. Лазаренка у США".

У листі П. Лазаренко висловлює здивування, чому Генеральна прокуратура не просила дозволу у Верховній Раді на притягнення його до кримінальної відповідальності у травні 2000 р., напередодні візиту в Україну Президента США Біла Клінтона, а також не звинувачує його в убивстві журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова.

П. Лазаренко також заявляє, що впродовж останніх двох років силові структури здійснювали арешти невинних людей і шляхом погроз та тортур намагалися "вибити" з них свідчення стосовно причетності П. Лазаренка до резонансних справ.

П. Лазаренко обіцяє назвати імена цих людей у "потрібний час".
XS
SM
MD
LG