Доступність посилання

ТОП новини

Делегати III Всесвітнього форуму українців після складного обговорення схвалили проект резолюції форуму


Делегати III Всесвітнього форуму українців після складного обговорення схвалили проект резолюції форуму

У ній представників політичних партій, громадських організацій, рухів і конфесій закликано до об'єднання "навколо рідної держави в ім'я великого майбутнього України". У документі також висловлено стурбованість фактами порушення прав людини і мовиться про небезпеку приходу до влади кланів.

Проект резолюції прийнято за основу і направлено на доопрацювання на заключному засіданні форуму в понеділок у Києві. Вирішено, що проект буде доопрацьовано Українською всесвітньою координаційною радою і надіслано, зокрема, керівникам країни.

Світове українство в проекті резолюції висловлює "стурбованість фактами порушення прав людини, свободи слова і численними політичними розправами, вбивствами за професійну діяльність і політичні погляди" в Україні.

"Кадрова політика в сучасній Україні базується на кланових, фінансово-промислових інтересах, що призвело до того, що більшість важелів управління ресурсами знаходиться не у держави, а в руках фінансово-промислових груп, кланів і олігархів", – зазначається в документі.

Делегати форуму звертають увагу на те, що в Україні основні "фінансово-економічні позиції, засоби масової інформації, політичні партії і значна частина громадських організацій контролюються кланами, і саме вони нагромаджують фінансові ресурси для забезпечення виборів до Верховної Ради України в 2002 році, а також для подальшого зміцнення свого впливу на державні структури і, що особливо турбує, на конституційне перехоплення важелів влади".

"Ми заявляємо, що без єдності патріотичних, демократичних сил, яка б забезпечила створення сильного політичного націонал-демократичного блоку, неможлива вільна багата демократична національна українська держава", – мовиться в проекті резолюції Всесвітнього форуму українців.
XS
SM
MD
LG