Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, середа, 22 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, середа, 22 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан.

Спершу – про зміст передачі. Нині ми разом із нашими кореспондентами побуваємо в Російській Федерації, Чехії. Ну і, самозрозуміло, в українській столиці.

Делегація так званої Ліберально-демократичної партії Росії – партії Володимира Жириновського – сьогодні в Білорусі агітуватиме на підтримку діючого президента цієї країни Олександра Лукашенка перед президентськими виборами в цій крані.

ПЕРШИЙ СЕКРЕТАР ЦК КОМУНІСТИЧНОЇ ПАРТІЇ ЧЕХОСЛОВАЧЧИНИ АЛЕКСАНДР ДУБЧЕК ЗНАВ ПРО ПЛАН ОКУПАЦІЇ СВОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ НАПЕРЕД. ТАКИМ Є НАЙНОВІШИЙ ВИСНОВОК ЕКСПЕРТІВ, ЯКІ ВИВЧАЮТЬ ПОДІЇ СЕРПНЯ 1968 РОКУ

Услід за Німецьким федеральним фондом “Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє” в Україні розпочалися виплати жертвам нацизму від австрійського фонду “Примирення, мир і співробітництво”.

В Україні проживає 40 тисяч осіб, які були депортовані на територію Австрії під час 2-ї світової війни. Після перевірки, що проходила у червні-липні, майже 4 тисячі з них цими днями отримають гроші від Австрії.

Ці добровільні виплати, на думку спостерігачів, відбуватимуться чіткіше, ніж із німецького федерального фонду. І не тільки через суттєво меншу кількість претендентів на виплати.

Відомо, що кордон – це офіційно визначена межа, що окреслює територію, на яку тільки й поширюється влада конкретної держави. Якщо “Декларація про державний суверенітет України” була ухвалена Верховною Радою УРСР ще в липні 1990 року, а сама незалежність проголошена Києвом у серпні 1991 року, то кордони держави, особливо східні, ще й до сьогодні є ефемерними. Такого у державній практиці європейських країн ХХ століття й пошукати важко.

У фрагменті “Вечірньої Свободи” – передачі, що йшла в прямому ефірі напередодні – нині мова про те, як бачиться журналістам 10-а річниця незалежності України.

Гості Вечірньої свободи: голова фонду “Демократичні ініціативи” Ілько Кучерів та редактор відділу політики тижневика “Дзеркало тижня” Сергій Рахманін.

У центрі уваги сьогоднішньої преси лишаються події в Донецьку. Як інформує газета “Україна молода”, вчора місто проводжало в останній путь двадцять гірників, життя яких забрав вибух метану на шахті імені Засядька. Сьогодні Донецьк прощатиметься ще з п’ятнадцятьма загиблими. Завтра ховатимуть двох шахтарів. Наймолодшому із них тільки-но виповнилося 22 роки. Досі лишається невідомою доля десяти гірників, які в результаті вибуху опинилися в підземній пастці. Про трагічні події і їхні можливі наслідки газета розповідає в статті “Терикони вимагають жертв”.

І це лише частина того, що прозвучить у сьогоднішній Ранковій Свободі у середу 22 серпня.

Ми ще встигнемо подати анонс сьогоднішніх всеукраїнських часописів і спортивні новини, поговорити про здоров’я – і відвідати цілюще джерело Праведної Анни на Тернопільщині.

Наприкінці – коротке оголошення:

У білорусів тепер більше “Свободи”.

Із понеділка, 6 серпня, Білоруська служба Радіо Свобода звучить в ефірі від шостої години вечора до півночі.

Свіжі міжнародні новини, оперативна інформація з Білорусі, репортажі з реґіонів, експрес-аналіз подій дня – шість годин поспіль на коротких та середніх хвилях.

О шостій вечора за мінським часом передачі Білоруської Свободи можна слухати на частотах 7295, 11725 і 15480 кілогерців на хвилях 41, 25 та 19 метрів.

Налаштовуйте свої приймачі на Білоруську Свободу!

Ми дякуємо вам за увагу і зичимо приємного дня.

А зустрінемося в четвер 23 серпня в цей самий час.

Будьте здорові!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG