Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи як опозиція


Комуністи як опозиція

Київ, 23 серпня 2001 – Комуністи України наголошують на власній опозиційності до нинішньої влади і пропонують власну альтернативу суспільного розвитку. Проте уважний аналіз комуністичної пропаганди дозволяє побачити популістський характер її гасел, які мають відвертати увагу виборців від низки спільних позицій комуністів та влади.

Критикуючи теперішню українську владу, комуністична опозиція – як альтернативу суспільного розвитку – пропонує відновлення соціалістичного шляху. Так званий «оновлений соціалізм» має бути побудований за ленінською концепцією і на основі досвіду соціалістичного будівництва в СРСР. Такий теоретичний підхід свідчить про погане засвоєння ідеологами компартії України засад марксизму, оскільки саме суспільно-історична практика як єдиний критерій істини довела хибність ленінської моделі соціалізму.

Економічна програма комуністів передбачає відновлення державної монополії в нафтогазовому комплексі та в зовнішній торгівлі, що цілковито неможливо за нинішніх обставин. А наполягаючи на відновленні держмонополії на виробництво та продаж алкогольних напоїв, комуністи забувають про ленінське розуміння цієї монополії як суто тимчасової.

Агітуючи за відновлення безплатних освіти та медичного обслуговування, комуністична пропаганда створює враження опозиційності до уряду, який не вдається до таких нереальних пропозицій. Проте низка принципових вимог комуністів насправді не виходить за межі політики влади, як-от їхнє гасло закупівлі енергоресурсів переважно в Росії, підтримки Української православної церкви Московського патріархату чи недопущення сумнозвісної «дискримінації» російської мови. І навіть самі комуністи не можуть сказати, що розвиток російсько-українських міждержавних відносин останнім часом аж так суперечить омріяному ними злиттю в єдиний слов’янський союз. Отож, комуністична опозиційність до «буржуазного режиму» виглядає радше виробом для трудящих мас, ніж позицією непримиренних ленінців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG