Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, п’ятниця, 24 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, п’ятниця, 24 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі! Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан.

Спершу – про зміст передачі.

Західні оглядачі коментують ситуацію на Близькому Сході, зокрема попередження, а радше погрозу з боку Ізраїлю, що після наступного терористичного акту за участю палестинського самовбивці ізраїльські повітряні сили здійснять відплатну операцію проти палестинських військових та адміністративних об’єктів. Фахівці аналізують також розміщення перших підрозділів миротворчих сил НАТО в Македонії.

Гостем Ранкової свободи нині є колишній прем’єр-міністр України Віктор Ющенко. Тема розмови – як починається ранок у батька і чоловіка Віктора Ющенка.

Поки президент Польщі в Києві вітав українців із десятою річницею незалежності, польська преса оприлюднила скандальний матеріал, що кидає тінь на організацію, яку патронує дружина президента Кучми. Саме ця організація надіслала до молодіжного табору, який існує під егідою дружини польського президента, дітей українських чиновників.

У фрагменті “Вечірньої Свободи” – передачі, що йшла в прямому ефірі вчора –тема: переддень незалежності – як Україна зустрічає свято? Гості Вечірньої Свободи: незалежна журналістка, керівник інформаційного б’юлетеня “Політичні хроніки” Ірина Погорелова та Олександр Доній – політолог, у жовтні 90-го року лідер акції студентського протесту.

Наше ранкове опитування продовжує тему, порушену в “Вечірній Свободі”. Україна святкує десяту річницю своєї незалежності. Напевно, десять років для побудови нової держави і нового суспільства – надзвичайно малий термін. Одначе цього часу більше ніж достатньо, щоб усвідомити себе українцем, стати справжнім господарем на своїй землі, відповідальним за все, що відбувається у власній країні. До вашої уваги роздуми звичайних громадян – перехожих на вулицях Києва про десяту річницю незалежності України.

Аби змінити на краще ситуацію в сфері охорони здоров’я і надання медичних послуг населенню, в Україні було вирішено запровадити обов’язкове медичне страхування. Але перед тим механізм його роботи планується відпрацювати в Києві та Київській області. Таку схему неоднозначно коментують і представники від медицини, і пересічні люди України.

І це лише частина того, що прозвучить у сьогоднішній Ранковій Свободі в четвер 23 серпня.

Ми ще встигнемо подати спортивні новини та поговорити про здоров’я, про те, яким темам присвячують свої сторінки сьогоднішні українські газети.

Завершуючи Ранкову Свободу, ми хочемо згадати всіх, хто сили, розум і життя поклали на жертовник сьогоднішньої Незалежності України – своєї коханої Батьківщини: Богдан Хмельницький і Іван Мазепа, Тарас Шевченко і Ольга Кобилянська, Андрей Шептицький і Василь Липківський, Симон Петлюра і Михайло Грушевський,Микола Хвильовий і Лесь Курбас, Євген Коновалець і Степан Бандера, Олена Теліга і Олег Ольжич, Василь Стус і Петро Григоренко, Георгій Гонгадзе і тисячі й тисячі безіменних героїв.

Знали вони, що перед ними тупа, потворна скеля, котра безжально зжере їх, знали вони, що іншого шляху в них не має, як тільки “…лупати цю скалу…”, знали вони, що, може, й не залишиться в людській пам’яті сліду про їхню криваву смертельну боротьбу з дикою силою…

“…Ми знали cе, і в нас не раз душа боліла, І серце рвалося і груди жаль стискав; Та сльози, ані жаль, ні біль пекучий тіла, Ані прокляття нас не відтягли від діла, І молота із рук ніхто не випускав.

Отак ми всі йдемо, в одну громаду скуті Святою думкою, а молоти в руках. Нехай прокляті ми і світом позабуті, – Ми ломимо скалу, рівняєм правді путі, І щастя всіх прийде по наших аж кістках”.

Іван Франко

На цьому, дорогі слухачі, ми завершуємо Ранкову Свободу. Ми дякуємо вам за увагу і зичимо приємного святкового дня. А зустрінемося в вівторок 28 серпня в цей самий час.

Будьте здорові!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG